Carcassonne: uitbreidingspakketten The River en Inns and Cathedrals uitgebracht

Het bordspel Carcassonne heeft vandaag een update gekregen, waardoor je de uitbreidingspakketten The River en Inns and Cathedral kunt spelen.

Carcassonne RiversHet iPad-bordspel Carcassonne heeft vandaag een update gekregen, waarin twee nieuwe uitbreidingen als in-app aankopen zijn toegevoegd. The River en Inns and Cathedrals voegen nieuwe spelstukken toe, waardoor het bestaande spel veelzijdiger wordt. Ook introduceert de update een versimpelde versie van het origineel en een aantal veranderingen aan de interface.

Carcassonne is sinds zijn uitgave in 2010 één van de populairste bordspellen voor de iPad, iPhone en iPod touch. Spelers mogen per beurt één tegel op het spelbord neerleggen, waarmee ze langzaam maar zeker een landkaart vormen. Door ondertussen volgers in steden neer te zetten spaar je steeds meer punten op. De iPad-versie is gebaseerd op een origineel bordspel, waar ook een aantal uitbreidingspakketten voor zijn verschenen. The River en Inns and Cathedrals zijn daar twee van, die nu debuteren in de digitale variant.

Het uitbreidingspakket The River kost 79 eurocent en geeft spelers aan het begin van een level een aantal extra speelstukken met een rivier erop getekend. Door deze op strategische wijze over het spelscherm heen te plaatsen vormt er zich een rivierlandschap waar jij vervolgens omheen kunt bouwen.

Inns and Cathedrals kost €1,59 en bevat meerdere nieuwe speltegels die gebouwen zoals taveernes en kathedralen introduceren. Deze functioneren anders dan de gebruikelijke spelvoorwerpen, waardoor je jouw strategie eromheen moet aanpassen. Ook is er een dubbele volger, die je kunt gebruiken om extra veel punten te innen.

Downloaden: Carcassonne (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 18:07
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.