Review: CalPal – eenvoudig agenda delen met vrienden

CalPal voor iPhone is een simpele agenda-app waarin je kinderlijk eenvoudig afspraken kan delen met vrienden en bekenden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

CalPal agenda afspraken delen iPhoneStuur je andere personen wel eens een directe uitnodiging voor een afspraak? In de meeste agenda-apps gaat het eigenlijk net niet handig. Je hebt een mailadres niet bij de hand, deelt geen Google Calendar met de ander of de ontvanger heeft geen agenda-app die uitnodigingen kan ontvangen en accepteren. CalPal positioneert zichzelf als die applicatie. De app combineert je agenda op de iPhone en iPad met het direct uitnodigen van vrienden voor afspraken.

Simpel, maar…

Om het nu eens te laten werken, werk je niet met mailuitnodigingen of uitnodigingen met een linkje in een tekstbericht, waarna je op een webpagina een afspraak bevestigt en die alsnog niet automatisch in je eigen agenda terechtkomt. CalPal is wat strenger: om het te laten werken, heeft iedereen de app nodig. Het is dus niet handig dat de app er alleen voor iOS is en niet voor Android en andere platformen.

CalPal iPhone agenda afspraken CalPal afspraak delen iPhone

Hebben je wederhelft, vrienden en collega’s wel CalPal, dan is het lekker simpel afspraken te delen. Bij het aanmaken van een nieuwe afspraak met de plus in beeld heb je in de korte versie maar vier invulvelden. De naam, locatie, tijd en ‘shared with’ waarin je andere gebruikers van de app meteen kan selecteren. Met de knop extra opties zie je andere velden pas, zoals het zetten van een herinnering.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Uitnodigen, ontvangen en chatten

Uitnodigingen ontvangen is net zo eenvoudig in CalPal. Je ziet de uitnodigingen op de dag zelf, onder de envelopknop rechtsonder in beeld heb je ook een overzicht van uitgaande en inkomende uitnodigingen. Net als op de dagen in de agenda, kan je ze daar meteen afwijzen of accepteren. Bij een acceptatie wordt een afspraak meteen in je iCal-agenda gezet, zodat die ook zichtbaar wordt in andere agenda-apps op de iPhone of iPad. En: je kan in chatvorm meteen contact opnemen met de andere genodigden.

CalPal inkomende opdrachten CalPal chatfunctie iPhone

Mensen uitnodigen voor een eerder gemaakte afspraak is net zo eenvoudig. Met een druk op een afspraak zie je de details ervan op een aparte pagina, net als vier actieknoppen waarmee je je eigen status op ‘gaan’, ‘misschien’ of ‘ga niet’ zet, wat wordt teruggekoppeld naar je vrienden in de app. Met Share this event kan je een afspraak opnieuw delen, net als je het bij een nieuwe afspraak in de app zou doen.

En privacy?
CalPal heeft op dit moment geen privacybeleid. Zo is het lastig te achterhalen welke gegevens je deelt met ontwikkelaar Or Be Square. We hebben daarover vragen uitstaan bij de ontwikkelaar.

Voornaamste agenda-app?

Hoewel CalPal het moet hebben van zijn vriendenafspraken, is de app als agenda ook aardig. Hij bedient soepel en werkt stabiel. Wel is er een gebrek aan verschillende overzichten. Er is alleen een dagweergave, waarbij de dagen op de manier van Cal bovenin beeld staan en je daaronder de afspraken van die dag ziet. Een weekoverzicht of maandagenda ontbreekt. Je veegt alleen door de dagen heen en omdat die dagen zelf geen indicatie geven van of je er afspraken op hebt of niet, is er geen mogelijkheid om echt handig inzicht te krijgen in je agenda. Samen met het probleem dat CalPal alleen op iOS verkrijgbaar is, is de kans beperkt dat CalPal je voornaamste agenda-app wordt.

Downloaden: CalPal (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:27
Categorieën Productiviteit, Sociaal netwerken
Onderwerpen activity, uitnodiging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.