‘Twitter werkt aan aparte app voor direct messages’

Twitter werkt aan een aparte iOS-applicatie voor direct messages (privéberichten) via het sociale netwerk.

Twitter iOS 7 iconTwitter werkt aan een aparte app voor alleen direct messages. Dit heeft AllThingsD gehoord van drie bronnen bekend met Twitter’s plannen. Hoe de app exact in elkaar zal steken is nog niet duidelijk: er zou worden gekeken naar meerdere manieren waarop de Direct Message-app kan werken. We kunnen wel raden naar wat Twitter er ongeveer mee wil bereiken: Facebook heeft immers ook al een losse app voor privéberichten, die in functie ongeveer hetzelfde probeert te doen als WhatsApp en iMessage.

Er zijn sowieso de nodige hints die wijzen op een berichten-app in de stijl van WhatsApp. Volgens bronnen heeft Twitter onder andere gesproken met de mensen achter MessageMe, een alternatieve berichten-app die in basisfunctie ook erg veel gemeen heeft met WhatsApp. Twitter heeft ook goed gelet op de populariteit van Snapchat.

Eerder deze week pastte Twitter het direct message-beleid aan, waardoor het mogelijk is om privéberichten te ontvangen van mensen die je niet volgt. Deze functie moet je zelf activeren. Dit was volgens AllThingsD slechts één stap in een grotere strategie rond privéberichten op Twitter, waar ook de nieuwe iOS-app deel van zal uitmaken.

De bronnen hadden verder weinig te zeggen over de mogelijke nieuwe Twitter-app. Wanneer hij zal verschijnen is daarom ook nog niet bekend. We zitten sowieso nog te wachten op de beloofde grote Twitter-update.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2013, 15:52
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.