Weather Line voor iPhone: stijlvolle weer-app met lijngrafieken

Weather Line is een nieuwe en stijlvolle weer-app met een simpele aanpak. Het ontwerp van de app is volledig in lijn met iOS 7. De essentie van Weather Line zit hem in de lijngrafieken, de eigenschap waar de app naar is vernoemd. Door die lijnen zie je in één oogopslag de aankomende weersomstandigheden. Weather Line […]

Weather LineWeather Line is een nieuwe en stijlvolle weer-app met een simpele aanpak. Het ontwerp van de app is volledig in lijn met iOS 7. De essentie van Weather Line zit hem in de lijngrafieken, de eigenschap waar de app naar is vernoemd. Door die lijnen zie je in één oogopslag de aankomende weersomstandigheden. Weather Line is nog maar een dag uit, maar oogstte al meteen veel lof: “It’s one of the nicest and most unique weather apps” (Macstories); “If you are looking for a more comprehensive, simple to use, easy to understand weather app on iOS 7, Weather Line is just the app you need” (9to5mac).

Wat Weather Line onderscheidt is de manier waarop de app weergegevens terugbrengt tot één eenvoudig element: een lijn. Zowel de temperatuur als de weersomstandigheden worden op een lijngrafiek weergegeven. Als beide lijnen dalen is de kans dus groot dat de tijd van winterjassen en paraplu’s is aangebroken. Qua opzet doet de app enigzins denken aan weer-app Weathertron, maar Weather Line biedt meer gedetailleerde gegevens en is simpeler in de bediening.

Onder de lijngrafiek vind je meer informatie, zoals de gevoelstemperatuur, neerslag, vochtigheid, wind, zonsopgang en zonsondergang. De app heeft drie verschillende weergaven: per uur, die de voorspelling voor de komende 36 uur in plakjes van 1 uur toont, per dag, voor een 7-daagse weersvoorspelling, en maandelijks, voor een overzicht van alle maanden van het lopende jaar. Die laatste weergave kan erg handig zijn bij het plannen van een vakantie.

Daily weerhourly weer

Kleurcoderingen

Als je van beneden naar boven veegt krijg je regen, sneeuw en andere neerslaggegevens te zien. Die grafiek toont de neerslagintensiteit en geeft gedetailleerde voorspellingen over de tijdstippen waarop regen zal beginnen en eindigen en hoeveel neerslag we kunnen verwachten. De lijnen in de interface kleuren overigens overal prettig met de weersomstandigheden mee.’s Nachts is de lijn donker gekleurd, maar wordt geel vanaf zonsopgang. Als er regen wordt verwacht kleurt hij blauw, rood is voor extreem hoge temperaturen en paars is voor stormachtige omstandigheden.

Ook de kleine samenvattingen onderaan de interface zijn goed bedacht: simpele zinnen (“Lichte regen aan het begin van in de middag”) die wederom de kleur van de weersverwachting hebben. Zo krijgen gebruikers op een zonnige dag een gele tekst te zien, en een blauw lettertype bij regen.

Net als Apple’s standaard weer-app, kan Weather Line je locatie gebruiken om het weer te bepalen, en kun je zelf meer steden toevoegen om de weersomstandigheden op andere plaatsen te bekijken. Om andere locaties toe te voegen druk je op de “i”-knop in de rechterbovenhoek en vervolgens op “toevoegen” aan de onderkant. De app werkt werkeldwijd en kan de weersomstandigheden in zowel fahrenheit als celcius weergeven. Zodra je jouw steden hebt ingesteld, kun je met veegbewegingen tussen de verschillende locaties schakelen.

Downloaden: Weather Line (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

regenworldwide

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2013, 17:07
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.