Twitter voor iPhone vernieuwd: meer beeld dan ooit

Twitter voor iPhone en iPad is op de schop gegaan. De app legt voortaan nadruk op beeld en profileert zich als hét tv-discussie platform.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Twitter iPhone iPad totaal vernieuwdTwitter heeft zojuist een metamorfose ondergaan. Het sociale netwerk is voortaan ingedeeld in verschillende streams waar je met veegbewegingen tussen schakelt. De nadruk ligt daarbij meer dan ooit op beeld. Foto’s en Vine-video’s worden direct in je timeline weergegeven. Eerdere plannen van Twitter om zich te profileren als hét medium om over tv-programma’s te praten zijn in de update niet meteen terug te vinden. Wat wel opvalt: meedoen aan conversaties is makkelijker dan ooit, omdat je vanuit de tijdlijn op je homescreen meteen kunt reageren, retweeten, als favoriet markeren of mensen kunt volgen.

In Twitter-betagroepen werd de nieuwe functie al een paar weken getest.

Breder publiek

De veranderingen komen niet uit de lucht vallen. Halverwege september werd al bekend dat Twitter met deze grote metamorfose zou komen. Het is al even bekend dat Twitter één miljard gebruikersaccounts telt, maar dat slechts een kwart van de accounts actief is. Nu Twitter zich voorbereidt op een beursgang, lijkt het netwerk veel opener te staan voor veranderingen dan voorheen. Gebruikers moeten met de vernieuwingen beter worden vastgehouden.

twitter grote fotos twitter plaatje reactielijn

Ook Twitter’s nieuwsfunctie is toegenomen: in de Verenigde Staten kan Twitter rampenberichten versturen vanuit goede doelen. Zo moet een mainstream publiek worden aangetrokken. De wijzigingen zijn ook doorgevoerd in de webweergave. De grotere weergave van foto’s is ook handig om te zorgen dat er geld op de plank komt. Twitter is begonnen met het tonen van uitgelichte tweets. Als daar meteen een plaatje van de adverteerder in wordt opgenomen, kun je ze bijna niet meer vermijden.

Grotere afbeeldingen uitschakelen

De grotere afbeeldingen in de tijdlijn maken het lastiger om de berichten snel door te scrollen. Wie liever geen preview van plaatjes bekijkt kan het uitschakelen via de instellingen: ga naar het tabblad Ik, tik op het tandwiel en vervolgens op Instellingen. De mensen die je volgt moeten wel foto’s in hun tijdlijn zelf plaatsen, want bij Moby- en Instagram-foto’s zagen we het nog niet werkend. Wellicht gaat Twitter dit later nog activeren.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2013, 14:23
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen sociale netwerken, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.