iCulture speelt Tilt to Live 2, Rotato en Toon

Drie simpele, abstracte arcade-spellen voor iPhone en iPad: Tilt to Live 2, Rotato en Toon. Zet highscores en pas op voor verslaving!

ICS Tilt to Live 2 iPhone headerHet was geen bewuste keuze, maar het komt wel prachtig uit. Vandaag hebben we drie abstractie games in de iCulture speelt. Tilt to Live 2 laat zichzelf van de veelbelovende kant zien in een gloednieuwe trailer die het wachten zowat ondraaglijk maakt, maar ondertussen zijn er nog twee stijlvolle en verslavende tussendoor-spelletjes. In Toon speel je een melodie zo lang mogelijk na en Rotato is iets bijzonders en intrigerends.

Toon: volg de melodie

ICS Toon iPhoneEr zijn heel wat ongeïnspireerde verborgen voorwerpen-spellen waarin je een paar kleurenobjecten ziet bewegen waarna jij dezelfde hetzelfde mag doen in dezelfde volgorde, maar dat hield Albertus IJperenburg niet tegen. Sterker nog: zijn Toon draait alleen maar om dat principe. Het spelletje ziet er helemaal iOS 7 uit en houdt het dus strak en simpel. Je hebt vier spelstanden in Toon: basis, pro, expert en prijs. Behalve de expert-modus hebben ze dezelfde opzet: je ziet een opbouwende melodie in beeld op vier verschillende vakjes die je naspeelt. Het begint bij 1, 2, 3, 4, 5 enzovoort. Het is een opbouwende melodie, dus geheel volgens het ‘Ik ga op reis en neem mee’ principe moet je vooral onthouden welk object er als laatste bij kwam. In tegenstelling tot de verwachting, is de expert-modus echter geen variant met steeds wisselende melodietjes die je na moet spelen. Nee: het is hetzelfde opbouwende verhaaltje nog een keer, maar dat met een onverbiddelijke timing waarbij je af gaat als je niet binnen een fractie van een seconde het goede vakje hebt geraakt. Dat had leuker gekund. Als dan ook de highscores nog online gelden via Game Center zodat je jouw scores met vrienden kan vergelijken, wordt de juiste toon gezet.
Downloaden: Toon (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Fan van abstracte moeilijke games? Probeer ook Duet Game!

Rotato: draaien en sparen

ICS Rotato highscore-spelletje iPhoneSimpele principes, pakkende spelletjes. Rotato mag zich eronder scharen. Het spel visualiseert in een strak iOS 7-achtig uiterlijk een platenspeler waarop jij met een groen speelkaart-hart aan de zijkant begint en zoveel mogelijk munten moet sparen voor een highscore. Het spel bedient met één knop. Één tik op het beeldscherm volstaat om van de buitenste cirkel naar de binnenste te bewegen en weer andersom. Zo pak je steeds muntjes onderweg op en ontwijk je de rode sterren onderweg. Een botsing daarmee is namelijk genoeg om je highscorepoging namelijk direct tot een eind te brengen. Maar… Rotato heeft een vernuftig trucje ingebouwd wat het spel meteen leuk maakt. Als je namelijk nèt langs de rode sterren oversteekt en ze dus nèt niet raakt, raken ze duizelig en hoe vaker je dat achter elkaar doet, hoe hoger je combofactor die voor bakken extra punten zorgt. Tel daarbij op dat je met gele sterren een bonusronde inzet en dat je elk potje een steeds net iets anders, maar even opzwepend liedje hoort en voor je weet ben je verknocht aan dit simpele gratis spel.
Downloaden: Rotato (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Trailer van de Dag: Tilt to Live 2

ICS Tilt to Live 2 screenshotHet eerste iPhone-spel na Super Monkey Ball helemaal bij de release van de App Store dik vijf jaar geleden, dat het kantelen van de telefoon echt op de proef stelde, was Tilt to Live. Een abstract actiespelletje met een opvallend lichtgroen-rood kleurenthema waarin je een pijltje kantelde tussen horden van gevaarlijke rode stippen wiens aanraking einde highscore betekende. We hebben op wat updates na weinig meer vernomen van Tilt to Live, maar dat wordt snel anders. Ontwikkelaar One Man Left maakt bekend dat Tilt to Live 2 deze maand nog wordt ingediend bij de Apple Store en viert dat met een trailer. Een trailer die je doet watertanden als je van excentrieke stijl, arcade-games of van moeilijke highscore-spelletjes houdt. Tilt to Live 2 toont een fraai kleurenpalet, originaliteit in power-ups zoals bijvoorbeeld een rondslingerend lightsaber. Een stekelige bal. En een zelfrichter die tientallen doelwitten tegelijk selecteert en vernietigt. Er komen zelfs heuse eindbazen waar je stand tegen mag houden. We kijken ernaar uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2013, 20:17
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.