Today voor iPhone en iPad: sprekende wekkerapp met dashboard

Today voor iPhone en iPad is een wekker die informatie als het weer, nieuws, mail en sociale updates in panelen weergeeft en kan voorlezen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

TodayToday is een persoonlijke pratende wekker die je informatie over de komende dag voorleest. Deze informatie – denk aan het weer, het nieuws, mailberichten en sociale updates – worden weergegeven in verschillende informatiepanelen. Als je informatie ‘s ochtends liever rustig lezend tot je neemt, kan dat ook: voor ieder paneel kun je aangeven of je van je spraakfunctie gebruik wil maken. Zo kun je wel iedere ochtend wakker worden met “Good morning, the weather is partly cloudy, 13 degrees Celsius”, maar voorkomen dat persoonlijke mailtjes hardop worden voorgelezen.

In de app kun je de panelen naar eigen smaak toevoegen, verwijderen, ordenen en personaliseren. Bijvoorbeeld door e-mailaccounts toe te voegen, agenda’s te veranderen of eigen nieuwsbronnen op te nemen in de lijst. Als wekgeluid kun je muziek uit jouw bibliotheek selecteren, of kiezen uit een selectie van geluidseffecten. Ook heeft de app een nachtmodus, die je ‘s nachts aan kunt laten staan. Als je de app afsluit word je gewekt met een notificatie vanuit Today, om vervolgens naar de app te worden gebracht. Wat betreft nieuws en updates van sociale netwerken krijg je in Today – net als in veel andere dashboardapps – alleen de hoogst noodzakelijke informatie. Voor Twitter en Facebook zie je dus alleen of mensen jouw persoonlijk hebben aangesproken en niet je gehele nieuwsfeed.

today feedtoday panelen

Door de opzet en de indelingen met panelen doet Today erg denken aan Morning, een dashboard-app voor de iPad met een mooi vormgegeven design. Een belangrijk verschil: Today heeft meer opties voor de verschillende panelen, zoals sociale netwerken en email. En een voorleesfunctie dus, al zal niet iedereen die gaan gebruiken. Het is immers de vraag of een partner die ‘s ochtend nog even wil blijven liggen gestoord wil worden door een app die allerlei informatie voorleest. Dat deze app universeel is, lijkt ons ook een pluspunt en een slimme zet. Het strakke dashboard komt weliswaar beter tot zijn recht op de iPad, maar veel mensen slapen nu eenmaal liever met hun telefoon in of naast het bed. Dat snoozed toch net iets makkelijker.

Downloaden: Today – Wake Up Alarm Clock (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 12:13
Categorie Diensten
Onderwerpen dashboard, klok, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.