Twitter voor iPhone krijgt update, verwijdert fotodiensten van derden

Twitter voor iPhone heeft een update gekregen. Deze update introduceert een vernieuwd uiterlijk op de iPad. Ook fotodiensten van derden zijn uit de app verwijderd.

Twitter for iPhoneDe Twitter-app voor iOS heeft vandaag een update gekregen. Hierin introduceert Twitter niet alleen een vernieuwde iPad-layout, maar zijn ook andere fotodiensten voor zowel de iPhone als iPad uit de app verwijderd. Je kunt voortaan alleen gebruikmaken van Twitter’s eigen diensten om foto’s in tweets vanuit de app te delen. Je kunt nog wel verschillende andere diensten gebruiken om video’s op Twitter te zetten.

Tot voorheen kon je fotodiensten zoals Twitpic en het Nederlandse Mobypicture vanuit de officiële Twitter-app gebruiken om foto’s te plaatsen. Sinds deze update ben je genoodzaakt om je foto naar Twitter’s eigen servers te uploaden.

De update brengt ook een aantal kleine veranderingen met zich mee. Zo ziet de profielpagina er voortaan iets anders uit. Bovenin de pagina staat de avatar van de gebruiker, waar je overheen kunt vegen om de ingevulde biografie te bekijken. In de achtergrond van dit blok bij je eigen profiel kun je een eigen coverafbeelding plaatsen. Dit is een nieuwe functie die ook op de website van Twitter is ingevoerd. Onderin een profielpagina staan ook de laatst geplaatste foto’s van iemand in beeld. De gebeurtenissenfunctie heeft ook een nieuw uiterlijk.

Afgelopen weekend speelden er al geruchten over de iOS-applicatie, die niet langer gebruik zou maken van fotodiensten van derden.

Downloaden: Twitter (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 14:32
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.