Twitter voor iPhone krijgt update en slogan: ‘Uw mondiale stadsplein’

Twitter voor de iPhone heeft een flinke update gekregen en een nieuwe slogan: 'Uw mondiale stadsplein' is de slogan van het sociale netwerk.

Twitter voor iPhone krijgt sloganAls iemand je nog vraagt wat Twitter is, heeft het sociale netwerk door nu een antwoord op: ‘Uw mondiale stadsplein’. Die slogan communiceert Twitter op haar eerste screenshot in de Nederlandse App Store na de laatste update. De update is omvangrijk. Vooral het zoeken is aangepakt: als je nu zoekt, krijg je vanuit Twitter suggesties voor onderwerpen en gebruikers, op basis van wat er gebeurt. Je krijgt eveneens populaire gebruikersnamen en hashtag-suggesties bij een onderwerp als je een tweet tikt.

Er zijn nog veel meer verbeteringen doorgevoerd in de laatste update van het sociale netwerk. Zo krijg je nu ook toptweets te zien bij ‘belangrijke gebeurtenissen’ die eerder zijn voltrokken. Die zie je bij specifieke zoektermen – en als je op een toptweet drukt, zie je meteen meer tweets over het onderwerp.

Twitter update voor brede doelgroepAls je een link in een tweet drukt, zie je voortaan onderin beeld de desbetreffende tweet nog staan terwijl de pagina laadt. Na de volgende druk ergens op de pagina, verdwijnt de boodschap. Je kan het ‘traysymbool’ onderin dan echter nog wel omhoog trekken om de tweet alsnog te zien.

Twitter belooft vanaf versie 5.4 voor de iPhone en iPad nu alle reacties te laten zien op een tweet in de detailweergave van een tweet. Behalve als je een gebruiker blokkeert. Hun tweets verdwijnen dan voortaan direct uit het tabblad Verbind. Naast bugfixes en kleine verbeteringen die Twitter niet specificeert (als jullie ze ontdekken, horen we het graag), is er nog één belangrijke verbetering. Het is nu mogelijk om uit te loggen direct vanuit de applicatie.

Wel nog een aandachtspuntje voor het sociale netwerk: waar in het screenshot van Twitter gerept wordt van ‘Uw mondiale stadsplein‘, rept de eerste zin van de app-omschrijving over ‘Twitter is jouw dropsplein‘. Inclusief schrijffout. Overigens wordt aan elke afbeelding in de App Store duidelijk dat Twitter zich richt op nieuwe gebruikers die nog niet bekend zijn met het netwerk.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 21:25
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.