Digg nieuwsapp: nachtstand en zoeken per bron

Digg heeft een nachtstand gekregen op de iPhone en iPad en geniet een oude interface met tabbladen onderin. Nieuwe verhalen zijn weggewuifd.

Digg iPhone iPod touch vernieuwde appMisschien gaat het nog te ver om het een trend te noemen, maar het lijkt er wel op dat de nachtstand zijn intrede doet in steeds meer apps voor de iPhone en iPad. Na RunKeeper vanochtend is ook de nieuwsapp Digg voorzien van een donkere achtergrond die vriendelijker is voor je ogen als je de telefoon in een donkere ruimte gebruikt. De app vraagt of je de optie wil activeren als hij merkt dat je in het donker zit. De nieuwsdienst die aan de hand van gebruikerssuggesties de mooiste en leukste verhalen op internet aggregeert, geeft ook meer mogelijkheden om verhalen te lezen.

De link naar extra verhalen is op een rustige manier verwerkt in Digg. Er zijn geen nieuwe tabbladen voor aangemaakt en er is ook geen nieuwe menustructuur bijgekomen. Nee; je kan nu zoeken op nieuwsonderwerpen met de tags bovenaan een artikel. Je krijgt dan een lijst geheel in Digg-interface te zien met andere verhalen over het onderwerp. Als er andere verhalen van een website aanwezig zijn op Digg, kan je boven de kop van een verhaal ook de naam van een site drukken. Voorts zie je een lijst met berichten afkomstig van dezelfde bron, mits ze zijn geïndexeerd door Digg. Je ziet er dus niet alle berichten van een site, maar de verhalen die Digg en haar lezers de moeite waard vinden om te delen.

Digg nieuwsapp tabbladen onderin Digg nieuwsapp onderwerpen bovenin

Digg 3.2 voor iOS heeft verder minder tijd nodig om haar artikelen te laden. Naast het verhelpen van bugfixes, rept de omschrijving verder niet over aanpassingen aan de app. Maar die zijn er wel: Digg ziet af van het menu aan de linkerkant van het scherm en grijpt in plaats daarvan terug naar drie tabbladen onderin beeld: Top News, Popular en Saved. De sectie met verhalen die kersvers door lezers zijn aangedragen, is daarmee geheel uit de app verwijderd. Het is niet bekend waarom Digg die keuze heeft gemaakt.

Downloaden: Digg (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 20:44
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.