Twitter koopt TweetDeck voor 40 tot 50 miljoen dollar

Twitter heeft TweetDeck overgenomen, een aanbieder van Twitter-software. Het is vooral een defensieve aankoop, omdat eerder UberMedia al belangstelling toonde.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tweetdeck logoGisteravond rond middernacht werd het bekend: Twitter is eigenaar geworden van TweetDeck. De overname zal de komende dagen officieel worden aangekondigd en het zou gaan om een geldbedrag tussen de 40 en 50 miljoen dollar. Het bedrijf achter TweetDeck krijgt dit uitgekeerd in contant geld en aandelen Twitter. Afgelopen februari probeerde UberMedia het in Londen gevestigde bedrijf TweetDeck al in handen te krijgen. Het zou toen gaan om een bedrag tussen 25 en 30 miljoen dollar. Twitter deed een tegenbod, naar verluidt omdat ze bang waren dat UberMedia teveel marktaandeel zou krijgen.

UberMedia nam eerder UberTwitter, EchoFon en andere Twitter-startups over. TweetDeck is in de App Store aanwezig met de gelijknamige app TweetDeck (gratis). Maar op de desktop is de app bekender, vooral vanwege de mogelijkheid om beeldvullend je Twitter-berichten te volgen. Omdat het om een defensieve overname-actie gaat is onduidelijk of Twitter verdere plannen met TweetDeck heeft.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:43
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen overname, tweetdeck, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.