Twitter koopt Summify, iPhone-app verdwijnt

Summify verdwijnt, nu de dienst is overgenomen door Twitter. Summify leverde een samenvatting van alle belangrijke linkjes, die op sociale netwerken werden gedeeld. De iPhone-app verdwijnt ook.

summifyVandaag is bekend geworden dat Twitter de dienst Summify heeft gekocht. De dienst en de bijbehorende iPhone-app zullen verdwijnen. Je hebt daardoor geen kans meer om de app in bezit te krijgen via de App Store. Summify is een van oorsprong Roemeneense e-maildienst, die vervolgens werd uitgebreid tot een iPhone-app. De dienst verzamelt linkjes die vrienden delen op sociale netwerken, zodat je niet de hele dag Twitter en Facebook in de gaten hoeft te houden. In een blogposting wordt aangekondigd, dat Summify gaat sluiten.

Vijf medewerkers van Summify zullen overstappen naar een team van Twitter in San Francisco, om te werken aan oplossing om mensen in contact te brengen met relevant nieuws. Dat was trouwens ook de insteek van Summify zelf: mensen niet overspoelen met waanzinnig veel nieuws, maar een beperkte hoeveelheid die nog te behappen is. Daarbij maakte Summify gebruik van het aantal keren dat een nieuwtje was gedeeld op Twitter, Facebook en Google Reader. Sinds vandaag kun je je niet meer inschrijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2012, 22:22
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.