Twitter 5.6: trends van Nederlandse steden zien en vrienden uitnodigen

Twitter voor de iPhone en iPad heeft een update gekregen en kan nu trends tonen van Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Onder meer.

Twitter header iPhone iPadHet klinkt raar, maar het is een van de nieuwigheden in Twitter 5.6 voor de iPhone en iPad: je kan voortaan vrienden uitnodigen vanuit de app. De nieuwste update maakt het mogelijk om mensen voor Twitter uit te nodigen die zelf niet beschikken over een account op het sociale netwerk voor de korte berichten. Daarnaast worden Vine-video’s nu soepeler afgespeeld in de applicatie en zie je trends in de buurt.

Volgens de update van Twitter kan je nu zowel trends in de buurt zien als wereldwijd, in honderden locaties die verder niet worden gespecificeerd. Je vindt de Trends in het Ontdek-tabblad. Je hebt standaard de beschikking over trends op maat voor jou, die zijn gebaseerd op de accounts die je volgt waarvoor ze relevanter zijn voor je eigen interesse. Als je aangeeft dat je de locatie wil veranderen, kan dat echter ook en zie je een overzicht van allerlei gebieden en steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De zoekbalk kan je helpen snel andere locaties te vinden, maar dit zijn de steden van Nederlandse die hun eigen trends hebben. Je kan ook ook nog steeds kiezen voor algemeen Nederlandse en wereldwijde trends.

Een andere vernieuwing in Twitter 5.6 voor iPhone en iPad is dat reacties op retweets nu zowel de auteur als de retweeter aangaan en tonen. Naast de verbeterde implementatie van Vine-video’s, moet de app ook op andere vlakken soepeler werken dankzij bugfixes en andere technische verbeteringen.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Met dank aan Cees voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 20:18
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen amsterdam, apple store den haag, rotterdam, sociale netwerken, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.