Twitpocalypse treft iPhone-applicaties Twitterrific en Tweetie

Twee iPhone-applicaties werden getroffen door de twitpocalypse: Twitterrific wordt momenteel aangepast, terwijl Tweetie moeite heeft met de zoekfunctie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

twitpocalypseTwitter kreeg de afgelopen dagen te maken met een soort ‘millenniumprobleem’. Elk bericht in Twitter krijgt een uniek identificatienummer en bij 21474836471 zou daarbij een magische grens overschreden worden. Dat is namelijk het grootste getal dat je bij het datatype ‘signed integer’ kunt gebruiken. Vrijdagavond was het zover: de twitpocalypse brak aan, waardoor een aantal Twitter-applicaties tegen problemen aanliepen. De eerste was Twitterrific van Iconfactory. Deze iPhone-applicatie was meteen niet meer te gebruiken. De ontwikkelaar bracht snel een nieuwe versie van de applicatie uit, waarmee het probleem zou zijn opgelost. Maar dat bleek niet het geval.

Twitterrific-gebruikers krijgen een foutmelding ‘YAJL error 3’ in beeld. Om de tijd te overbruggen zou je een gratis iPhone-applicatie zoals Twitterfon of Twittelator kunnen installeren. Ook Tweetie van Atebits Software werd getroffen door de bug, maar bleek nog wel gewoon te gebruiken. De zoekfunctie op de Mac werkt echter niet meer en op de iPhone krijg je de resultaten één voor één te zien.

Op het blog van Atebits is op dit moment niets te lezen over de huidige stand van zaken rond Tweetie, bij Iconfactory wel.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:13
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetie, twitter, twitterrific

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.