Telefoonboek op verzoek van Telefoongids uit de App Store gehaald

Telefoonboek is uit de App Store gehaald omdat de officiële Telefoongids bang was dat verwarring zou ontstaan. Met Telefoonboek kon je telefoonnummers opzoeken en omgekeerd zoeken naar namen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

telefoongidsAl heel wat mensen hebben gemerkt dat de applicatie Telefoonboek uit de App Store is verdwenen. Met deze €0,79 kostende applicatie kon je telefoonnummers van particulieren en bedrijven opzoeken en ook omgekeerd zoeken. De applicatie maakte gebruik van de gegevens van De Telefoongids en nu deze organisatie zelf van plan is een iPhone-app uit te brengen, bleek Telefoonboek ongewenst. Ontwikkelaar Relectus kreeg van Telefoongids.nl het vriendelijke doch dringende verzoek om te stoppen met het gebruik van Telefoongids als bron van de applicatie. De reden was, dat er verwarring zou kunnen ontstaan tussen beide applicaties. Omdat de ontwikkelaar geen andere betrouwbare bron kon vinden, is hij genoodzaakt om de applicatie uit de App Store weg te halen.

Mensen die Telefoonboek hebben gekocht, kunnen nog wel gegevens opzoeken. Aanschaffen is niet meer mogelijk. Helaas is de officiële Telefoongids-applicatie voorlopig nog niet beschikbaar in de App Store.

We hebben de ontwikkelaar van Telefoonboek gevraagd hoe het verder moet met mensen die al voor de applicatie betaald hebben (antwoord volgt). De applicatie werkt op dit moment nog zoals voorheen.

Meer info: Telefoonboek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:13
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen gids, telecom, telefoongids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.