TweetyPop voor iPad toont je Twitter-tijdlijn als universum

TweetyPop is een nieuwe iPad-applicatie voor Twitter, waarmee je je Twitter-berichtenstroom (tijdlijn) in een universum met 3D-weergave kunt bekijken.

tweetypop ipadEr zijn al een paar apps verschenen waarmee je Twitter op een verrassende of vernieuwende manier kunt bekijken. Toen de iPad op de markt kwam had je bijvoorbeeld de Nederlandse app BirdEye, waarmee je Twitter-foto’s van vrienden kon bekijken. Een andere interessante toevoeging is Spout, waarbij je Twitter-berichten als een soort ‘tekstbehang’ langs ziet komen. Nu is er TweetyPop, een app waarmee je je Twitter-universum weer op een heel andere manier kunt bekijken. TweetyPop toont je Twitter-tijdlijn in een 3D-weergave met diepte, afhankelijk van de tijd die is verstreken sinds het berichtje werd gepubliceerd.


De berichten vliegen als tekstballonnen willekeurig over het scherm. De oudste tweets worden daarbij als eerste weergegeven in een iets grotere tekstballon. Zodra je deze als gelezen wegveegt, verdwijnt deze uit beeld. Zo kun je alle ongelezen tweets lezen zonder dat je iets mist en zonder dat je nog wordt lastiggevallen door berichten die je al hebt gelezen. Je kunt met een schuifknop ook aangeven dat je alleen recentere berichten wilt lezen. Ben je helemaal klaar, dan kun je alle berichten ook als gelezen markeren. TweetyPop kan de Twitter-berichten overigens ook in lijstweergave tonen. Daarnaast is er een diashow-weergave waarbij je een lijstje Twitter-berichten binnen bepaalde tijd in beeld krijgt. Je kunt dit instellen tussen de 10 en 60 seconden.

tweetypop ipad universe

Met TweetyPop kun je ook zelf Twitter-berichtjes schrijven, trends en DM’s bekijken, lijsten doorbladeren, berichten als favoriet markeren en de Twitter-berichtenstroom doorzoeken. Er is een koppeling met Instapaper gemaakt om berichten te archiveren. Maar ondersteuning voor foto’s die je met de camera van de iPad 2 kunt maken is er jammer genoeg nog niet.

Downloaden: TweetyPop (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.