Leuke Boetiekjes: iPhone-app toont bijzondere modewinkels

Met de iPhone-app Leuke Boetiekjes zie je originele shops voor mode en fashion in de buurt. Kan je met een boog eens om de H&M heen lopen.

Leuke Boetiekjes iPhone iPod touch shops voor mode zoekenNatúúrlijk kan je weer binnenstruinen in de Esprit en halen wat iedereen al heeft. Of in de Zara ontdekken dat je de parerende modepopjes er nu al bent ontgroeid. Maar je kan ook op zoek gaan naar bijzondere winkels waarvan je stiekem het bestaan nog niet wist. Leuke Boetiekjes is een nieuwe iPhone-app die die shops aanwijst. Aan de hand van plaatsen, merken en modestijlen, wijst de applicatie aan waar je – misschien tegen iets meer geld – originelere fashion vindt.

Urban, sophisticated, comfort, pure, eco en romantic zijn de categorieën die Leuke Boetiekjes etaleert in het tabblad Modestijlen, waarbij je met de Info-knop kan zien welke merken er zijn gekoppeld aan de stijlen. Druk op een stijl en je ziet het aanbod van winkels in alle plaatsen of de plaats van voorkeur. De keuze wordt onthouden in het tabblad Merken, die nog een onderverdeling maakt tussen leuke en alle merken. Per merk zie je waar je het kan krijgen. Wel een beetje lastig als je zoekt op ‘alle plaatsen’, omdat je geen plaats meteen bij de winkel vermeld ziet. Dan is het maar drukken geblazen tot je er een in de buurt treft.

Of je gebruikt het tabblad Boetiekjes, waarin je op de kaart en in een lijst kan kijken welke boetiekjes er bij jou in de buurt zijn. Je hoeft maar op een roze pin op de kaart te drukken om de naam in beeld te zien en naar de pagina van de winkel te gaan, al dan niet voorzien van een foto, omschrijving, openingstijden en telefoonnummer.

Leuke Boetiekjes plaatsen op kaart Leuke Boetiekjes iPhone shopinfo

Het aanbod van winkels is voor een net gelanceerde applicatie behoorlijk, en kan wel eens snel uitgebreid worden. Leuke Boetiekjes toont een formulier op haar website waarop elke winkel zich voor de app kan aanmelden, maar de app houdt daarin wel het voorrecht winkels af te wijzen. Misschien dat met een groter winkelaanbod ook het centrale tabblad Acties wat gevulder wordt. Daar is het nu nog wat leeg.

Downloaden: Leuke Boetiekjes (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2013, 8:15
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen shoppen, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.