Tweet Speaker kan je Twitter-berichten voorlezen

Tweet Speaker is een app die je tweets kan voorlezen, zodat je tijdens het afwassen of sporten op de hoogte blijft wat je vrienden zeggen. Veel Engelstalige tweetvrienden is wel een voorwaarde.

tweetspeakerTweet Speaker is een nieuwe app waarmee je je tweets kunt laten voorlezen. Handig als je achter het stuur zit of op de fiets zit, zodat je niet zo makkelijk het scherm kunt aflezen. Terwijl je het huis aan het opruimen bent luister je gelijktijdig naar interessante tweets. Tweet Speaker herkent ook Twitter-termen zoals retweets en gebruikersnamen met een @-teken. De app is gemaakt door App Cubby, een ontwikkelaar die eerder bekend werd door apps waarmee je jeautokilometers en brandstofverbruik kunt vastleggen. Dezelfde visuele stijl is ook bij deze app herkenbaar, dankzij een icoon met houten randje.

tweet-speaker-iphoneDe app toont één enkele tweet per scherm, met knoppen om te antwoorden, retweeten, de complete conversatie bekijken of als favoriet markeren. Je kunt je positie in de tijdlijn vastleggen, zodat je in andere Twitter-apps kunt verder lezen. Onder andere Tweetbot en Twitterrific worden ondersteund.

Druk je op de Play-knop in de app, dan begint deze meteen met het voorlezen van tweets vanaf je laatste positie. Dit is niet zomaar een app die tekst opleest. Tweet Speaker is aangepast voor Twitter en herkent daardoor ook de bijzondere tekens en gewoontes, zoals hashtags. Externe links kan Tweet Speaker ook volgen: de app leest de titel van de webpagina voor en niet de html-link. Het is zelfs mogelijk om je tweets op een speaker af te spelen, want Tweet Speaker ondersteunt AirPlay. Je kunt de leessnelheid zelf aanpassen.

De hamvraag: klinkt het ook? Zelfs bij Engelstalige tweets klinkt de app nog wel eens stuntelig. Zo wordt het woord ‘surviving’ uitgesproken als ‘sure vivving’. En met Nederlandse teksten heeft deze app het wel erg moeilijk. Een woord als ‘doodsteek’ wordt ‘doetstiek’ en een kort woordje als ‘te’ wordt ‘tie’. Alleen als je gewend bent om naar héél krom Nederlands sprekende Amerikanen te luisteren hou je dit lang vol. Vooral nuttig als je veel op Engelstalige Twitter-feeds geabonneerd bent.

Downloaden: Tweet Speaker (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 21:10
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.