Scott McNealy brengt de app Wayin uit

Voormalig Sun Microsoft CEO Scott McNealy heeft tegenwoordig andere bezigheden: hij heeft een app laten maken, waarmee je onderweg polls kunt publiceren.

wayin fotosScott wie? Mensen die in de techwereld rondlopen zullen meteen weten wie Scott McNealy is. Deze voormalig CEO van Sun Microsystems hoort in een illuster rijtje ‘grote mannen’ uit de ICT-geschiedenis. Tegenwoordig heeft McNealy heel andere bezigheden. Hij zit in het bestuur van een aantal bedrijven en is adviseur. In de tijd die resteert heeft hij een app helpen ontwikkelen, met de naam Wayin. Het is bedoeld om polls te maken op je telefoon, zodat je snel de mening kunt vragen over een willekeurig ontwerp. Zit je bijvoorbeeld voetbal te kijken en vraag je je af een bepaalde spelsituatie buitenspel is, dan vraag je dat gewoon aan anderen.

wayin honden kattenJe kunt ook vragen stellen over tv-programma’s, zodat het kijken van een krimi een heel andere dimensie krijgt (“Wie heeft het gedaan?”). Of vraag anderen hoe ze denken dat Apple verder moet, nu Steve Jobs er niet meer is. Op die manier moet meer betrokkenheid ontstaan, bijvoorbeeld tussen een tv-programma en de kijkers. In een minuutje kun je al een paar polls beantwoorden. Je kunt de app grotendeels zelf laten beslissen, of alle details zelf bepalen. De gratis app werd deze week officieel gelanceerd. Samenwerking met mediabedrijven en sportorganisatoren moet zorgen voor de toestroom van nieuwe gebruikers. Zo kan een voetbalteam zelf polls op de fans afvuren, om te kijken hoe ze over een bepaalde wedstrijd denken. In de VS zijn al wat deals met een paar sportteams gemaakt. Met gesponsorde polls hoopt McNealy geld te verdienen. Zo kan een chipsfabrikant bijvoorbeeld smaaksuggesties doen, om te kijken welke smaak het best bij het publiek aanslaat.

Scott McNealy staat er niet alleen voor. Hij heeft al 35 medewerkers voor zijn bedrijf Wayin aangetrokken. Ze worden betaald uit een pot van 6,3 miljoen dollar, die Wayin van investeerders kreeg.

Downloaden: Wayin (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2011, 8:27
Categorie Lifestyle
Onderwerpen apollo, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.