Nieuwe Dag: Nederlandse variant op galgje

Nieuwe Dag is een nieuwe bedrijfsverzekering met een nieuwe iPhone- en iPod touch-applicatie. Daarin kan je van tevoren het aantal fouten aangeven waarin je daarna een woord moet raden, net als in galgje.

Nieuwe Dag iPhone iPod touchEen nieuwe verzekeraar, een nieuwe iPhone-app die daarmee gepaard gaat. Nieuwe Dag is een jonge speler op de markt van bedrijfsverzekeringen en dat laat ze weten op Apple’s telefoon met een interessante variant op het aloude galgje. Je kiest een van de zelfstandige beroepsbeoefenaars en bepaalt van tevoren voor hoeveel fouten je jezelf wilt verzekeren. Als je minder fouten toelaat, bespaar je volgens de logica van het spel geld en verdien je meer punten. Het risico om daardoor een woord niet te raden wordt dan natuurlijk wel flink groter.

Je kan kiezen tussen 1 tot 10 geoorloofde fouten. Als je met twee spelers begint, is het aantal voor beiden gelijk. Het valt op dat de spelers geen woord voor elkaar mogen bedenken. Er is slechts een keuze uit een select aantal woorden, maar de moeilijkheidsgraad van die termen is enorm. Ze liggen namelijk allemaal in het directe jargon van de beroepskeuze die je maakt. Kom er maar eens op: met slechts drie geoorloofde fouten het woord ‘exploit’ raden.

Nieuwe Dag is niet erg lang houdbaar. Dat komt omdat je woorden alleen kan kiezen en niet kan bedenken. Wel is het een grappige variant op galgje omdat je kan instellen hoeveel fouten je mag maken. Zo is de app uitermate geschikt voor een achterbanksessie op niveau.

Downloaden: Nieuwe Dag (gratis)
Downloaden: Nieuwe Dag (for iPhone 3G) (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 20:34
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen galgje, hangman, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.