Tweed: nieuwe Twitter-app voor de iPad volgt linkjes

Tweed is een nieuwe Twitter-app voor de iPad, die een overzicht geeft van de linkjes die vrienden met je delen. De linkjes kun je als artikelen lezen of opslaan bij Instapaper.

tweed iconTweed is een nieuwe Twitter-applicatie voor de iPad. De insteek is echter wat anders dan je gewend bent. Het gaat erom linkjes uit je Twitter-timeline aan te bieden, zodat je de artikelen en websites kun lezen die je vrienden aanbevelen. Tweed filtert de linkjes die mensen noemen en toont ze in een smalle balk aan de linkerkant. Zie je iets interessants, dan sleep je de link naar het rechtergedeelte van de app, zodat je een preview kunt bekijken van de website. De geopende previews komen in een stapel aan de rechterkant van het scherm te liggen. Als je erop tikt, ga je naar het originele artikel.

Je kunt de websites in normale weergave of in tekstweergave bekijken. Ben je klaar, dan kun je het artikel met een vingerbeweging van de stapel gooien. Tweed is een leuke aanvulling op je bestaande Twitter-app, maar is niet meteen een vervanging, omdat het zich alleen op linkjes concentreert. Er is gezorgd voor integratie met Instapaper, waarbij elk artikel dat je lokaal opslaat ook meteen op Instapaper te vinden is. Heb je niet genoeg vrienden die interessante linkjes delen, dan zitten er ook een paar Twitter-lijsten in de apps met mensen die tech-nieuws delen.

Downloaden: Tweed (€2,39)

tweed ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2011, 17:57
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen ipad, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.