eBuddy XMS voor iPhone nu met beveiligde berichten

eBuddy XMS heeft een update gekregen en bevat voortaan een beveiligde verbinding, waardoor je chatberichten niet af te tappen zijn.

ebuddy beveiligingGisteren hadden we een interview met eBuddy, waarbij we vroegen in hoeverre de berichten die je met de eBuddy XMS-messengerapplicatie verstuurt veilig zijn. Dat bleek niet het geval, maar er was een update met beveiligde verbinding in de maak. Die update is vanaf vandaag in de App Store te vinden. Versie 1.10.0 van eBuddy bevat een optie om de gesprekken die je verstuurt te beveiligen. Via het instellingenscherm kies je voor ‘Beveiligde verbinding’. Dit houdt wel in dat de verbinding wat trager gaat dan gebruikelijk.

Bovendien heeft het bij een GSM-verbinding niet veel zin om de beveiliging in te schakelen, zoals je eerder in ons interview kon lezen. eBuddy heeft nog wat meer verbeteringen gekregen in versie 1.10.0 zoals de mogelijkheid om contacten te blokkeren, als ze vervelend zijn geworden. Je kunt de contactpersonen blokkeren en verwijderen. Je kunt XMS Contacten voortaan toevoegen met hun telefoonnummer of PIN! En je kunt Facebook-vrienden uitnodigen om XMS te gaan gebruiken.

Overigens heeft de maker van KIK Messenger voor iPhone en Android ook bevestigd dat deze app volledig beveiligd is. De makers van KIK Messenger antwoordden op onze vraag:

For the latest versions of Kik for Android and iPhone, all private account information (email, username, password, address book etc.) and message content is transferred using SSL.

Downloaden: eBuddy XMS (gratis)
Ook genoemd: KIK Messenger (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2011, 18:19
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen beveiliging, ebuddy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.