Twee apps voor fietsers: Hike & Bike en B.iCycle

Hike & Bike is een nieuwe app om je fietsritten vast te leggen, maar is ook geschikt voor wandelingen. b.iCycle is een app met fietskaarten van OpenCycleMap, met registratie van afgelegd traject.

hike and bikeVoor mensen die hun iPhone graag op de fiets gebruiken hebben we twee tips voor interessante apps. Hike & Bike is een nieuwe app en B.iCycle is momenteel in prijs verlaagd. Om te beginnen Hike & Bike: deze app is gemaakt door navigatiebedrijf Navionics, dat eerder navigatie-apps voor watersporters op de markt bracht. Nu brengt het Italiaanse bedrijf een app van 79 cent uit waarmee je kunt wandelen en fietsen. De app legt het afgelegde traject vast, die je te voet of op de fiets hebt afgelegd, met afstand, snelheid en hoogteverschil.

In tegenstelling tot bestaande sportapps is Hike & Bike wat meer op recreatie en uitstapjes gericht en minder op het vastleggen van een sportprestatie.

B.iCycle is een al wat langer bestaande app, die normaal 7,99 euro kost. Momenteel is de app afgeprijsd naar 3,99 euro. Het biedt functies die je ook op een fietscomputer vindt, met fietskaarten van OpenCycleMap, vastleggen van routes en hergebruik van routes door ze te exporteren als KML- of GPX-bestand.

Downloaden: Hike & Bike (€0,79) en b.iCycle (€3,99)
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2011, 13:21
Categorieën Amusement, Reizen
Onderwerpen b.icycle, fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.