Scryptic: strategische iPhone-variant op Scrabble

Scryptic is een strategische variant op Scrabble. In deze game moet je woorden leggen, maar je kunt ook aanvallen en moet rekening houden met het terrein.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

scrypticBen je op Scrabble en z’n Nederlandstalige tegenhanger Wordfeud wel een beetje uitgekeken, dan ligt in de App Store Scryptic op je te wachten. Deze game heeft een wat meer strategische insteek. Je begint met het spelen van woorden in jouw stad en moet woorden linken met de stad van de tegenstander. De vakjes waarop je de letters legt zijn echter gemaakt van verschillend terrein: leg je woorden op een blok van ijs, dan zal dit breken en in water veranderen. Water is alleen te overbruggen als je een brug legt: zowel de eerste als de laatste letter moeten op het ‘vasteland’ liggen.

Vervolgens kun je gaan aanvallen, waarbij de winnaar degene is met een woord dat het meeste aantal punten oplevert. Slechter scorende woorden worden vernietigd en verdwijnen van het scorebord. Verder is het zo, dat de betekenis van de woorden ook invloed kan hebben op je positie in de game. Speel je ‘sword’, dan zal je aanvalskracht toenemen en speel je ‘shield’ dan zal juist je verdedigingskracht afnemen. Dit werkt natuurlijk alleen als je goed thuis bent in de Engelse taal. Je kunt met z’n tweeën op dezelfde iPhone spelen (pass and play) of tegen de intelligentie van de computer spelen. Multiplayer-mogelijkheden komen er straks ook nog bij.

scryptic iphone

Toch is een reviewer van AppAdvice die de game alvast aan een test onderwierp, niet helemaal tevreden met de game. Het is wel erg moeilijk om het onder de knie te krijgen. Maar misschien is dát na zoveel potjes Scrabble ook wel de uitdaging.

Downloaden: Scryptic (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2011, 21:33
Categorie Games
Onderwerpen scrabble, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.