iOS game-update: Batman Arkham City Lockdown, succes Saving Yello en koopjes

Totaal onverwacht verschijnt Batman Arkhan City Lockdown voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het actiespel laat zich het best omschrijven als Infinity Blade met de gadgets en The Joker uit Batman.

GU WO Batman Infinity Blade iPhone headerUit. Het. Niets. Als de gevleugelde stripheld zelf, die vanaf een flatgebouw naar beneden duikt, een misdadiger bij de hals pakt en hem dan geruisloos met een touw mee naar boven schiet, om uit het zicht te verdwijnen. Zo onverwacht komt er rond middernacht vanavond opeens een Batman-game naar ons toe en het is geen half werk ook. De beste omschrijving voor Batman Arkham City Lockdown luidt: Infinity Blade met Batman!

Miljoen downloads voor Saving Yello

GU WO Saving Yello iPhone iPod touch groot succesEen oranje visje dat je aan zijn staart trekt om hem via stapels speelgoed in een vissenkom te torpederen? Het is blijkbaar de formule voor een gigantisch succes. Nadat het iPhone-spelletje Saving Yello na de eerste 79-eurocent dagen tijdelijk gratis aangeboden werd, is het ontzettend hard gegaan met de hip aangeklede Angry Birds-kloon. Ontwikkelaar Swordfish maakt vandaag namelijk bekend dat het spelletje wereldwijd al meer dan een miljoen keer gedownload is. Dat zijn cijfers waar grote uitgevers van grote opvolgers van grote franchises op de grote spelcomputers alleen maar van durven dromen – en het lukt Saving Yello is een handomdraai. In Nederland heeft het spelletje 124 beoordelingen in de App Store behaald met een gemiddelde waardering van 4,5 ster. Dat belooft nieuwe updates voor het physics-spelletje dat nu nog 40 levels telt. Het leuke is dat we achteraf kunnen zeggen: we told you so. “Het kan zomaar een succes worden”, schreven we op 17 november in de iOS game-update. Ha! We ontpoppen er een fles champagne op en schrokken nog even de laatste chocoladeletter weg. Die moest toch op.
Downloaden: Saving Yello (€0,79, universele applicatie)

R.O.B.O.T. ziet er best goed uit…

GU WO R.O.B.O.T. iPhone iPod touch Pad gameAh joh, we werden toch al misselijk van de chocoladeletter. De feestvreugde verging net zo snel als dat ie kwam. In de hoop met een onbekend en gloednieuw pareltje te maken te hebben, downloadden we R.O.B.O.T. vanmiddag. Op de screenshots in de App Store is duidelijk te zien wat het spel wíl zijn. Een stoer actiespel dat je van over de schouder van de hoofdpersoon bekijkt. Je baant je een weg door toekomstige omgevingen en schiet de ene na de andere vervelende robotsoort aan gort. De game ziet er best goed uit. Niet alleen op de screenshots, maar ook na installatie. Maar dat is voordat we het beeld hebben aangeraakt. Aan de besturing is namelijk álles fout. Er staan twee pookjes in beeld, maar lopen én kijken doe je met de linker en met de rechter schiet je alleen. Naar voren lopen gaat nog, maar draaien gaat 38 keer sneller dan je lief is en richten is al helemaal uit den boze. De besturing heeft het spel al bedorven voordat we bij de eerste tegenstander zijn, zo slecht is het. Heeft iemand R.O.B.O.T. getest? Of heb je robotische precisie nodig om wél te kunnen heksen met een richtingspookje dat dertig kanten tegelijk op wil? In het amateuristisch ogende menu is niks te vinden over andere besturingsmethodes. Dit spel is onspeelbaar. Pas op de plaats: niet alle games die er goed uitzien op de iPhone en iPod touch, steken automatisch goed in elkaar.
Downloaden: R.O.B.O.T. (€2,39, universele app, maar weet je het zeker?)

Trailer van de Dag: Batman Arkham City Lockdown

GU WO Batman Arkham City Lockdown iPhone iPod touch iPadWarner Bros. Grote speler in de miljoenenindustrie van Hollywoodfilms. Doet ook wel iets met games. Maar vergeet die dan aan te kondigen op de iPhone, iPod touch en iPad. Dat hoeft geen probleem te zijn. Disney’s Where’s My Water lag al een halve dag in de App Store voordat het door iemand werd opgepikt en daarna werd het alsnog een enorm succes. Maar bij Batman… dan verwacht je toch wel iets meer bombarie. Zeker als het om een iPhone-versie van de bejubelde Arkham City-game voor de PlayStation 3 en Xbox 360 gaat. Die krijgt van de gamepers gemiddeld genomen namelijk een score van een 9,6 op het eerstgenoemde platform. En er is nog meer reden tot bombarie: het spel maakt gebruik van de Unreal Engine 3-spelmotor en is qua gameplay ook nog eens gebaseerd op Infinity Blade! Zo is het geen open actiegame, maar wordt je in omgevingen van daken en steegjes ‘vastgezet’. Dan wordt je tegenover complete dievengildes of de bekende vijanden uit de Batman-strips neergezet en ga je de confrontatie aan. Two-Face, The Riddler, Penguin en The Joker: je mag er gerust vanuit gaan dat ze je komen vereren met een bezoekje in Lockdown. Je hoeft gevechten natuurlijk niet alleen met je blote vuist aan te gaan, maar kan investeren in betere uitrusting en de gadgets van Batman. Zo kan je met de Batarang bijvoorbeeld een vijand achterhalen, is te zien in de trailer. In die trailer is ook te zien dat het spel er enorm fraai uitziet, dat je Batman in verschillende kostuums uit de films en strips kan hijsen en dat het spel ontzettend veelbelovend is. Middernacht verschijnt het, waarschijnlijk voor 5,49 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=LSVcTsqb_Ig

De koopjeshoek

Saving Yello is al even uit, Batman is nog niet uit en van R.O.B.O.T. wil je uit het raam springen. Om je toch van een nieuwe aanvoer games te voorzien, zetten we ook vandaag de leukste tijdelijke kortingen en koopjes voor de iPhone en iPod touch op een rij:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2011, 19:06
Categorie Games
Onderwerpen batman, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.