Turnacle: Nederlands denkspelletje op iPhone uitgebreid en gratis

Turnacle is een klein Nederlands puzzelspelletje op de iPhone waarin je cirkels met kleuren zo draait, dat alle gelijke kleuren elkaar raken.

Turnacle iPhone iPod touch iPadHet Nederlandse puzzelspelletje Turnacle van ontwikkelaar Thomas Visser is klaar voor de kerst. Het spel is net voor de sluiting van de App Store voorzien van een grote update die verschillende speltypes toevoegt. Daarbij doet de Enschedese student na een tijd lang in de anonimiteit te zijn gebleven met zijn game, een gooi om het Nederlandse en Belgische publiek te veroveren: Turnacle is tijdelijk gratis te downloaden.

In Turnacle heb je cirkels met daarin verschillende kleuren. Je draait de cirkels bij met een tik en je haalt een level als alle gelijke kleuren elkaar aanraken. Wat het daarbij lastig maakt, is dat de cirkels zijn opgemaakt als taartdiagrammen. Sommigen hebben een groot vak van een kleur, anderen een kleine. In het gangbare speltype Classic, werk je een grid van tien levels af zet je daarop een tijd neer. Pas daarna kan je hem af vinken en verder gaan. Dat is een slimme aanpak: je wil de uitdagingen afmaken omdat je er aan begonnen bent, maar de latere levels zijn aanzienlijk moeilijker dan de eerste.

Turnacle iPhone recordIn de nieuw uitgebrachte versie 2.0 is het spel verrijkt van optimalisatie voor de iPad en het scherm van de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch. Daarnaast heeft het spel achievements in Apple’s Game Center gekregen en is er een nieuwe spelmodus toegevoegd. Dat is de puzzelstand, waarin je uitgebreid de tijd kan nemen om levels klaar te spelen. De puzzels zijn afkomstig van een generator die elke keer nieuwe uitdagingen uit zijn mouw schudt, zowel in een klein als groot veld met cirkels. Er is dus geen totaalaantal levels dat je kan halen: als je wilt, kan je oneindig met het spel bezig zijn.

Downloaden: Turnacle (tijdelijk gratis, was €0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 14:32
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.