Wiselist: fraaie takenlijst met categorieën, bestanden en notities

Wiselist is een nieuwe todo-app op de iPhone met categorieën in kleuren, subtaken, notities en bestanden toevoegen. Hij ziet er leuk uit.

Wiselist iPhone iPod touchAls je het aankomende jaar ingaat met het voornemen meer te organiseren, zijn er nogal wat todo-apps voor de iPhone waar je mee aan de slag kan. Wiselist is een van de nieuwste toevoegingen in het overvolle genre van takenlijst-apps. De applicatie is niet universeel en je kan er geen lijsten mee delen, maar daarvoor wordt gecompenseerd met andere specifieke mogelijkheden. Zo kan je taken fraai categoriseren en kan je bestanden vanuit je fotoalbum of Dropbox toevoegen.

Het is vooraleerst het uiterlijk dat Wiselist in de picture zet. In het hoofdscherm zie je gekleurde balken onder elkaar, waarbij de kleur staat voor de categorie waarin een taak valt. Ze staan gesorteerd op chronologische volgorde van de deadline en dus zie je vooraan meteen groot staan hoeveel dagen je nog hebt te gaan. Onder de naam lees je in het klein de categorie, de deadline uitgeschreven en het cijfer daar weer achter geeft aan hoeveel items er in opgenomen zijn. Het kan daarbij gaan om taken, maar ook notities of toegevoegde bestanden. Heb je drie taken toegevoegd en één document vanuit Dropbox, dan zie je dus een 4 staan en zie je hoe omvangrijk een taak is.

Wiselist gekleurd hoofdmenu Wiselist notitie

Met het menu linksboven kan je ook taken per aangemaakte categorie bekijken. Het aardige is dat je per categorie zelf een kleur kan bepalen. Omdat de rest van de interface van de app zwart met witte details is, is het aan jou hoe zakelijk of hoe frivool de applicatie eruit ziet. Een lijst met subtaken is altijd wit en dat geldt ook voor de achtergronden van de bestanden en notities. Overigens kan je slechts één notitie per taak toevoegen.

Een taak aanmaken doe je in Wiselist met de plus centraal onderin. Daarmee open je een venster waarin je een naam invoert, een categorie selecteert, tik je een deadline aan op de agenda en geef je aan of de taak prioriteit heeft. Het is niet veel werk, maar toch een aardige stapel handelingen voor iets simpels als ‘kerstcadeau mam kopen’. De app lijkt er op aan te sturen dat je in zo’n geval eerst een hoofdtaak Kerstcadeau’s maakt en daarin dan individuele items aanmaakt. Als je niet met subtaken wilt werken, kan je Wiselist beter links laten liggen. In een hoofdtaak is een subtaak aanmaken een fluitje van een cent. Wel ontbreekt dan weer de mogelijkheid daar een deadline aan toe te voegen. Een extra deadline invoeren staat gelijk aan een nieuwe hoofdtaak invoeren. Wiselist dwingt je in dat keurslijf en dat is even wennen.

Wiselist subtaken Wiselist kleur toekennen aan categorie

In de instellingen van de app kan je aangeven wanneer je een pushbericht wilt ontvangen met een melding voor een taak: niet, een week, twee dagen of één dag van tevoren. De functie om bestanden toe te voegen aan een taak, laat nog wel wat te wensen over. Zo kan je verder niks doen met een ingeladen bestand behalve openen. Doormailen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Wiselist is een leuk uitziende en goedkope combinatie van taken, subtaken, categorieën en bestanden, maar de app kan qua workaround nog wel wat veelzijdiger.

Lees ook onze artikeltag ‘takenlijst‘ voor meer todo-apps.

Downloaden: Wiselist (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 15:40
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.