TuneIn Radio krijgt totaal nieuw uiterlijk

De radio-app TuneIn Radio voor de iPad is opnieuw ontworpen voor de iPad, met ruimte voor advertenties maar ook met meer overzicht dan eerder.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TuneIn Radio vernieuwd op iPadDe muziek-app TuneIn Radio heeft een grote uiterlijke wijziging gekregen voor de iPad. De universele applicatie is alleen op Apple’s tablet onder handen genomen; op de iPhone en iPod touch is er niks veranderd. De nieuwe interface ziet er wat hoekiger uit en is grijzer dan voorheen. Met een balk links kan je snel schakelen tussen je favoriete en recente radiozenders op het hoofdscherm, de browse-sectie waarin je zenders op genre kan ontdekken, je favorieten en de zoekfunctie.

TuneIn Radio Pro zoeken op kaartDoor de subtiele kleurovergangen in het grijs dat TuneIn Radio gebruikt, ziet de app er iets moderner uit dan voorheen. Daarnaast zijn de menubalk links en de inhoud op de pagina zelf losgetrokken van elkaar en dat maakt de applicatie wat overzichtelijker. Een andere vernieuwing is dat de app je positie in je laatst afgespeelde podcast bewaart, zodat je vanaf dat punt weer verder kan gaan.

De nieuwe interface is wel een tikkeltje eigenaardig. Waar voorheen het volledige scherm benut werd op de iPad, daar tref je nu een gekleurde balk bovenin beeld van een centimeter hoog, waar niks mee wordt gedaan. Het zou wel kunnen dat er in de toekomst reclame in staat – in ieder geval in de gratis versie van de applicatie. Ook is er nog altijd een inconsistentie in Nederlandse vertaling dat dwars door het Engels heen gebruikt wordt. Puntje bij paaltje maakt het allemaal niet zoveel uit: met het aanbod van 70.000 radiozenders inclusief de stations bij je om de hoek, is TuneIn Radio nog steeds een steengoede app.

Downloaden: TuneIn Radio (gratis, universele app, iOS 4.3+)
Downloaden: TuneIn Radio Pro (€0,89, universele app, iOS 4.3+, met opname-functie.)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2012, 16:59
Categorie Muziek
Onderwerpen radio, tunein radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.