TuneIn Radio 4.0 raadt zenders en genres aan tijdens luisteren

De radio-app TuneIn Radio Pro met alle bekende Nederlandse en Vlaamse zenders laat nu gerelateerde zenders en genres zien.

TuneIn Radio gratis met reclameDe bekende radio-app TuneIn Radio is voorzien van een update naar versienummer 4.0. Dat roept hoge verwachtingen op, maar de vernieuwingen zijn toch redelijk beperkt. De gratis versie van TuneIn Radio heeft een aardige toevoeging gekregen die vermoedelijk ook snel in de betaalde, reclameloze variant TuneIn Radio Pro zal terechtkomen. Tijdens het luisteren naar een radiostation, kan je nu naar onder vegen voor aanbevelingen van andere zenders en genres. In dat scherm vind je ook recente radiostations die je hebt beluisterd.

Het scherm waar je eenvoudig naartoe veegt, zorgt ervoor dat je snel kan zappen tussen zenders. TuneIn Radio doet er in de laatste updates steeds meer aan om zapgedrag te bevorderen. Zo verscheen eerder al het Live-tabblad waarin je niet zozeer op zenders inhaakt, maar waar nummers en artiesten worden gepromoot waarbij je op een radiozender terecht komt die dat draait. Het liedje is daarbij dus bepalend, niet de zender.

Met de veegbeweging tijdens het luisteren zie je ook bij andere radiostations welk nummer daar nu op wordt afgespeeld aan een kleine albumcover. Helaas ververst die informatie niet erg snel. Of Radio 2 moet een 11 minuten lange remix van een nummer van Ed Sheeran hebben gevonden. Bovendien is het algoritme van de aanbevelingen nog niet je dat: als je een lokaal station uit het noorden van het land opzet, is Omroep Venray niet echt een alternatief. De aanbevelingen van TuneIn Radio zijn een beetje van het niveau van de Nederlandse vertaling van de app. ‘You may also like’ in de Engelse versie is in het Nederlands vertaald naar ‘U mag ook’, en zo zijn er meer kromme zinnen. De aanbevelingen van Genres zijn een stuk treffender: als je naar een dance-station luistert, krijg je ook andere dancestations aangeraden.

TuneIn Radio luisteren naar jazz TuneIn Radio aanbevelingen

TuneIn Radio heeft verder het inloggen met Facebook vereenvoudigd. De app doet nu een beroep op de integratie binnen iOS. Door in te loggen kan je favoriete kanalen synchroniseren tussen bijvoorbeeld de iPhone en iPad. Verder zijn enkele fouten uit de app weggehaald. Het kan haast niet missen of ook de betaalde variant TuneIn Radio Pro (€4,49, universeel, iOS 5.0+) krijgt spoedig dezelfde update.

Downloaden: TuneIn Radio (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2013, 11:00
Categorie Muziek
Onderwerpen radio, tunein radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.