Blackboard-app voor studenten en scholieren compleet vernieuwd

Blackboard voor scholieren en studenten heeft een metamorfose gekregen. De app sluit helemaal aan op iOS 7, bevat favorieten en sneller toegang tot de belangrijke studievakken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

blackboard iphoneDe Blackboard-app voor studenten en scholieren heeft een update gekregen met een compleet nieuw uiterlijk. Gekleurde blokjes maken het makkelijker om te zien welke vakken je volgt en door favorieten in te stellen hou je beter zicht op de belangrijkste vakken. De veranderingen zijn doorgevoerd op basis van feedback van gebruikers. Met het nieuwe uiterlijk is Blackboard meteen al klaar voor iOS 7: meer witruimte en effen kleuren. Alleen het icoontje met het uiterlijk van een schoolbord met imitatiehouten rand doet nog denken aan de tijd vóór iOS 7. Wie wil weten hoe de oude app eruit zag: op de Nederlandse iTunes-pagina is voorlopig nog de oude app te zien, terwijl de screenshots op de Amerikaanse iTunes-pagina al zijn bijgewerkt.

De update van Blackboard moet het makkelijker maken om inhoud van de app te bekijken. Er is betere ondersteuning voor Rich Content Styles, zodat teksten die vet, onderstreept of cursief zijn er beter uitspringen. De vernieuwde layout voor discussies maakt het makkelijk om terug te gaan in de tijd. De mobiele versie van Blackboard kost geld: €1,79 voor een jaarpas of €5,49 voor onbeperkt gebruik.

Blackboard wordt gebruikt door veel onderwijsinstellingen en bevat allerlei functies, zoals het bekijken van behaalde cijfers, puhs notificaties wanneer er iets te melden valt en koppelen van bestanden vanuit Dropbox. Een docent kan zo makkelijk extra materiaal naar studenten toesturen en ze er met een pushbericht op attenderen. Toch is de app niet erg geliefd: hij is traag, heeft veel beperkingen en werkte voorheen alleen via Wi-Fi. Het nieuwe uiterlijk van de app legt de nadruk meer op functionaliteit en wordt heel wat beter ontvangen dan de vorige.

Downloaden: Blackboard Mobile Learn (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Hieronder de oude en nieuwe versie van de app:
blackboard oud blackboard nieuw

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2013, 13:33
Categorie Onderwijs
Onderwerpen blackboard, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.