TROS brengt tweede scherm voor Eurovisie Songfestival uit

De TROS heeft een tweede scherm webapp laten maken voor tijdens de Eurovisie Songfestival. Je kunt onder meer cijfers geven aan de optredens en Songfestivalquiz spelen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Tweede scherm Eurovisie SongfestivalDeze week is het in Europa de week van het Eurovisie Songfestival. Vanavond en donderdag zijn er halve finales waarin wordt bepaald wie er uiteindelijk op zaterdagavond mee mogen doen. De Nederlandse inzending Joan Franka moet ons land donderdag verdedigen in de halve finale. Alle drie de avonden is er een live-uitzending van de TROS op Nederland 1 en de omroep heeft daarvoor een tweede scherm-applicatie laten ontwikkelen.

Net als bij andere televisieprogramma’s gaat het om een webapp, die werkt op bijna alle apparaten met een browser, maar waarvoor een speciale tabletinterface is gemaakt. Binnen de app zie je een overzicht wie er namens welk land meedoet en tijdens de shows kun je continu cijfers geven aan de optredens. Daarbij kun je niet alleen de zangkwaliteiten keuren, maar gaat het bijvoorbeeld ook om de act en de kleding. Het gemiddelde cijfer van het Nederlandse publiek kun je realtime bekijken.

Voor de echte Songfestival-fans hebben de makers een songfestivalquiz in de webapp gestopt. “Ontdek bijzondere weetjes over alle deelnemende landen en artiesten en verbaas je vrienden met je uitgebreide songfestivalkennis”, zo omschrijft de TROS dat onderdeel. Ook heeft de app Twitter geïntegreerd, zodat je met de rest van Nederland kunt meepraten over de show. De app is tijdens de uitzendingen op te vragen via live.songfestival.nl.

Meer informatie: TROS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen publieke omroep, scherm, songfestival, tros

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.