ConcertWall: concerten in je agenda zetten met iPhone-app

ConcertWall is een nieuwe iPhone-app die je op de hoogte houdt van concerten en optredens in de buurt. Je kan meteen informatie over de artiest lezen en het optreden in je agenda zetten.

ConcertWall iPhone iPod touch optredens en concerten in je agendaHet grote probleem van uitgaansagenda’s op het internet is: je weet niet door wie ze bijgehouden worden en hoe lang ze het volhouden. ConcertWall is een nieuwe iPhone-app die qua gegevens op safe speelt: het maakt gretig gebruik van de enorme (gebruikers)database van de muzieksite Last.fm, waarop poppodia stelselmatig zelf hun optredens aankondigen. De Nederlandse applicatie van Coin-C laat de eerstvolgende concerten zien en toont de muziekvoorstellingen per podium. Die kan je meteen in je iPhone-agenda zetten.

ConcertWall optredens in de buurtMet zwarte, dikke chocoladeletters worden de artiesten onder elkaar opgesomd in het tabblad Concerts. Begeleid door een kleine foto, een datum en de locatie van het optreden, zie je in één oogopslag wat er in de buurt speelt – als de podia bij jou in de buurt gebruikmaken van Last.fm. Anders kan je met een slider bovenin beeld de afstand vergroten van twee kilometer tot een kilometer of 32.000. Helaas voor de cijferfetisjisten, kan je geen exacte afstand invoeren. Behalve zoeken op afstand, kan je met een zoekfunctie ook zoeken op een artiest. In het tabblad Venues bekijk je het muziekaanbod per podium dat in je aangegeven kilometerstraal gegeven wordt. Er is meteen ruimte gemaakt voor je favoriete podia. Per podium zie je meteen de eerstvolgende optredens in een overzicht.

ConcertWall artiestenpaginaDe beschrijving van een artiest laakt helaas YouTube-video’s, die o zo welkom zijn als je op de bonnefooi zin hebt in een optreden. Dat is merkwaardig, omdat Last.fm zelf wel video’s laat zien bij artiesten en daar de andere informatie ook vandaag wordt gehaald. Zo komen bijvoorbeeld de kleine, niet te vergroten foto’s links in beeld van de website en wordt ook de concertbeschrijving daar vandaan gehaald. In een optiemenu kan je wel naar de website van de artiest gaan, de Last.fm-pagina van de artiest aandoen, zien wat anderen over het concert zeggen en bekijken welke sitegebruikers er ook heen gaan.

ConcertWall onderscheidt zich van concurrenten als de handige apps Uit (App Store-link) en SongKick, door het derde tabblad Wall. Daar worden de concerten waarvan je hebt aangegeven dat je er (misschien) naartoe wilt opgesomd, en worden optredens van artiesten aangeraden die in je straatje passen. Voor de laatste optie heb je wel een Last.fm-account nodig.

Downloaden: ConcertWall (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 16:43
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen activity, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.