iOS game-update: Fieldrunners 2 komt, Angry Birds-varkens slaan terug en Webbies

Terwijl de zoveelste Angry Birds-kloon voor de iPhone uit is gekomen, kunnen we ook reikhalzend uitkijken naar Fieldrunners 2, de opvolger van de iPhone-game die het tower defense-genre eigenhandig grootbracht.

GU DI Fieldrunners 2 headerHeet! Vers van de pers! Het ontzettend populaire maar inmiddels toch alweer bijna vergeten verdedigingsspel Fieldrunners krijgt een opvolger en de eerste beelden daarvan zijn vrijgegeven. Ze zijn ongelooflijk kleurrijk en hebben een prachtige cartoonstijl. Gaat dat zien! Verder: Pig Avengers draait het Angry Birds-concept om en Webbies is een puzzelspelletje dat je scherp houdt en onze Trailer van de Dag.

Fieldrunners 2 aangekondigd

GU DI Fieldrunners 2 iPhone komtEn dan ineens wordt er een opvolger van een reeds vergeten iPhone-legende aangekondigd. Het spel dat het tower defense-verdedigingsgenre groot maakte op touchscreen telefoons, komt terug naar de iPhone en iPod touch. Fieldrunners vergaarde aandacht met de twist dat je een ongekende vrijheid had hoe je de verdediging opstelde ten opzichte van de horden aanvallers die je daarmee af moest zien te slaan. In Fieldrunners 2 blijft die eigenschap behouden, maar wordt verder meer dan voortgeborduurd op het eerste deel. Er is een soort schaling toegepast op het spel, die ervoor zorgt dat het spel kleiner is dan het vorige deel. Dat wil zeggen: de eenheden zijn kleiner ten opzichte van het speelveld, waarop op die manier veel meer ruimte is voor nog meer eenheden en cartoonesk geweld. Met name de kleuren van de eerste beelden van het spel zijn adembenemend. Het spel moet in juni verschijnen. Plempen we hieronder nog even de downloadlink van het eerste deel:
Downloaden: Fieldrunners (€2,39)

GU DI Fieldrunners 2 groot screenshot

GU DI Fieldrunners 2 iPhone iPod touch

De varkens slaan terug: Pig Avengers

GU DI Pig Avengers Free levels makenDat nog niemand daarop is gekomen na al die tientallen Angry Birds-klonen die al op de iPhone en iPod touch zijn verschenen! In Pig Avengers wordt er geen moeite gedaan om het vogels-vallen-varkens aan in een ander jasje te stoppen, en worden de rollen gewoon omgedraaid! De vogels hebben de varkens gevangen en dus katapulteer je varkens richting grote groene vogels en grijp je sleutels om de varkens te bevrijden. Om ons nog een beetje te weerhouden van het betichten van jatwerk, heeft de ontwikkelaar ook nog wolven toegevoegd waarop je de knorrenden afvuurt. Maar nee: Pig Avengers is echt niet afkomstig van de makers van Angry Birds en is dus echt een regelrechte dubieuze cash-in. Het spel is ook niet zo goed als Angry Birds zelf. Het is eigenlijk onduidelijk welke voorwaarden grenzen aan het behalen van de hoogste drie sterren-score. Zelfs als we doen wat we moeten doen, worden we soms beloond met twee in plaats van de drie hemellichamen. Ook het afvuren van de biggen gaat niet zo lekker als in Angry Birds en soms vuur je zelfs nog een varken teveel af als het level al gehaald blijkt te zijn. Er is één reden om het toch te proberen: Pig Avengers heeft een level-editor waarmee je levels op de pc kan maken en met anderen kan delen. Gaaf! Maar mocht je perse een leuk spelende Angry Birds-achtige willen hebben, probeer dan Coco Loco.
Downloaden: Pig Avengers Free (gratis)

Trailer van de Dag: Webbies

GU DI Webbies iPhone iPod touch puzzelenEen beetje puzzelen, een beetje timen, een beetje combineren. Webbies heeft het. Het tapt trouwens ook uit het vaatje van een aaibaar uiterlijk waar al zoveel games succes mee hebben geboekt (en nog veel meer games niet trouwens, maar dat terzijde). In het spel slinger je etenswaren verslingerd in een stuk spinnenweb naar elkaar. Daarmee maak je combinaties en die kan je voeren aan een of meerdere cartoonknaagdiertjes die aan de zijkant van het scherm staan opgesteld. Die lusten elk hun eigen hapje – en de grap is dat je de volgorde van het etenswaren combineren zo moet aanpakken, dat zoveel mogelijk gelijke etenswaren gecombineerd worden én naar de juiste persoon gaan. En dan moet je ook nog sleutels vrijspelen in de velden en is er een tijdslimiet waarin het geheel voltrokken moet worden. De wetten van Webbies zijn niet altijd duidelijk, maar dat houdt je als speler scherp en maakt dit spelletje erg geinig.
Downloaden: Webbies (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Hier: een handvol tijdelijke gamesaanbiedingen waar je je in kan verdiepen als de oefenwedstrijd Nederland – Bayern München nog verschrikkelijker is dan het lijkt:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 20:30
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, fieldrunners, game, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.