Trid: razendsnel Nederlands highscore-spelletje

Trid is een nieuw iPhone-puzzelspel uit Nederland. Kenney Vleugels ontwierp het spel waarin je razendsnel een patroon moet kopiëren.

Trid iPhone Nederlandse puzzelgameTrid is een nieuw Nederlands spelletje voor de iPhone, waarin je wordt uitgedaagd constant een nieuwe highscore neer te zetten. In de hoek van het scherm zie je een patroon van witte vakjes op een grid van negen vakjes. Die dien je zo snel mogelijk na te tikken op het grote vlak centraal in beeld, voordat de tijd verstrijkt en je recordpoging afloopt. Dat lijkt makkelijk, maar Trid heeft een twist: binnen korte tijd spiegelt de game van Kenney Vleugels je gedraaide patronen voor.

De bovenste hoek van de ruit wordt gekenmerkt door een geel hoekje. Zo kan je oriënteren welke van de negen vlakjes je moet aantikken om wit te maken. Na elke opgave ga je meteen door naar de volgende en krijg je er weer wat tijd bij. Het patroon verandert of wordt omgedraaid, of lastiger nog: het patroon blijft draaien terwijl je het wil maken. Probeer dan maar eens een vorm over te nemen in zeven resterende seconden.

Trid is een spelletje waar je een ijzersterk reactievermogen voor nodig hebt. De scores die je neerzet, worden opgeslagen in een aparte lijst voor het spel en zijn bijvoorbeeld niet verbonden met Apple’s Game Center. Je kan de dagelijkse, wekelijke, maandelijkse en all-time highscores erop naslaan zonder moeite – maar er staan geen namen bij de scores. Je kan zelf ook geen naam invoeren. Trid is gratis en een kwestie van opstarten en gaan. Het enige dat er tegenover staat, is de reclamebanner onderin het scherm.

Trid vormen namaken iPhone game Trid vormen namaken gedraaid

Versie van 2.0 van Trid is reeds ingediend bij Apple, maakt Kenney Vleugels bekend op zijn Twitteraccount. Die krijgt liefst vier nieuwe speltypes: een trainingsstand, memory (waar het veld op zwart springt na het getoonde patroon), mirror mode (met gespiegelde patronen) en sudden death. Daarbij vermoeden we dat je af bent zodra je ook maar één fout hebt gemaakt. Op ondersteuning van het iPhone 5-scherm moet helaas nog iets langer gewacht worden. Flink veel tijd om alvast torenhoge highscores neer te zetten.

Meer recent Nederlands puzzelwerk? Lees ook over het onlangs uitgebrachte rekenspel Quento.

Downloaden: Trid (gratis, iPhone iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2013, 15:39
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen highscore, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.