Voetbalsite FCUpdate.nl brengt iPhone-app uit

FCUpdate.nl heeft een iPhone-app uitgebracht met blessures van spelers, nieuws, video's, standen, transfers en pushberichten bij goals.

FCUpdate.nl header iPhoneMidden in de wintersport en bijbehorende transferperiode heeft de voetbalsite FCUpdate.nl een gloednieuwe eigen iPhone-app uitgebracht. De applicatie verstuurt pushberichten bij een nieuw bericht of een doelpunt van je favoriete club en meldt in het lanceringsartikel dat daar nooit kosten aan verbonden zullen zijn. Er is een grote selectie aan competities waarvan je de eindstanden en wedstrijden kan nakijken en spelers van online voetbalsimulaties zullen blij zijn met het overzicht van spelers die aan de kant staan vanwege blessures en schorsingen.

Het is een informatievoorziening waar deelnemers van bijvoorbeeld Coach van het Jaar wel mee uit de voeten kunnen – maar de functie is natuurlijk ook handig als je wilt kijken of de tegenstander van je favoriete team wel in topvorm is. Het overzicht geldt alleen voor de Eredivisie. Wie de laatste transfers op de markt wil zien, kan terecht onder de Meer-knop. Je ziet er de vertrekkende en aangetrokken spelers per club van de Eredivisie. Zo biedt FCUpdate.nl een informatiestroom gratis waar je voor betaalt bij de voornaamste concurrent Voetbal International. Daar staat tegenover dat je niet kan abonneren op pushberichten van alle Eredivisie-wedstrijden.

Bij de wedstrijden heb je een selectie aan eindstanden, programma’s en competitieranglijsten op te vragen die zo groot is, dat hij die van Live Score Addicts benadert. Je hebt keuze uit de Eredivisie, Jupiler League, Topklasse, KNVB Beker, Champions League, Europa League, Bundesliga, Premier League, Primera División, Serie A, de WK-kwalificatie, wereldwijd, Europa, Afrika en is er nog een reeks anderen landen waar je de competities opvraagt. Het videoaanbod in het centrale tabblad is beperkter. Je ziet niet van wanneer de filmpjes afkomstig zijn, zo dicht staan ze op elkaar. Wel zit er lekker veel materiaal tussen met goals, kansen en andere momenten.

FCUpdate.nl nieuws FCUpdate.nl dubbel menu

Ondanks de zwarte menubalk onderin het scherm, maakt FCUpdate ook gebruik van een balk links. Die is eigenlijk overbodig: je vindt er opnieuw verwijzingen naar de rubrieken in de zwarte balken, met als toevoeging een colofon, een over-pagina, een contactmogelijkheid en verwijzingen naar Twitter en Facebook. Die hadden natuurlijk ook onder het tabblad Meer gezet kunnen worden.

FCUpdate.nl heeft een nette iPhone-app neergezet, met een snelle lijsten afwezige spelers en transfers die menig voetbalfan echt iets zullen toevoegen, hoeveel andere voetbal-apps ook al zijn geïnstalleerd.

Downloaden: FCUpdate.nl (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2013, 16:56
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen voetbal, voetbal international

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.