Trello projectmanagement-app neemt voorbeeld aan iPad

Projetmanagement-tool Trello voor iPhone en iPad is vernieuwd op betere kaartenweergave, pushberichten, markdown en meer.

Trello projectmanagement op iOS vernieuwdZo geef je een periode na je de iPhone-app ook je applicatie op de iPad uit – en zo besluit je dat de iPhone-versie daar een stuk meer op mag lijken. Trello bewandelt dat pad. De tool voor projectmanagement met een groep is flink vernieuwd om meer op de grote broer te lijken. Dat betekent dat je kan uitzoomen in je projecten om meer overzicht te krijgen in de verschillende kaarten met todo’s en andere lijsten die er voorhanden zijn. Ook activiteit binnen een groep wordt duidelijker weergegeven, onder vele andere veranderingen.

Voorheen veegde je in Trello tussen de verschillende ‘kaarten’ binnen een groep en besloegen de die steeds het overgrote deel van het scherm. Die optie is er nog steeds, maar nu heeft de app gekozen voor ook een wat meer uitgezoomd standpunt, waarbij je ziet dat er verschillende kaarten naast elkaar staan en waarbij je ook eenvoudig ziet hoeveel tabbladen een kaart bevat. Druk er nu op en de kaart benut de volledige grootte van het scherm, met meer ruimte voor details zoals de notitie die is bijgevoegd, bijvoorbeeld. Voor tags, bijlages, de personen betrokken bij een kaart en de todo-lijsten erin moet je nog steeds doordrukken, maar je ziet in ieder geval duidelijker dat ze aanwezig zijn.

Nieuw is ook dat projecten een zijbalk aan de rechterkant hebben, waarop je de teamleden binnen een groep ziet (en aanpast) en de laatste ontwikkelingen op rij aantreft. Die ontwikkelingen worden net als de kaarten sneller dan ooit gesynchroniseerd. Trello maakt voortaan gebruik van websockets om de veranderingen sneller gelijk te trekken, valt te lezen in de App Store-omschrijving. De laatste grote verandering binnen de kaarten is vooral fijn als je veel in simpele tekstverwerkers op de iPhone schrijft. Trello ondersteunt nu de herkenning van markdown-codering in teksten, wat betekent dat je tekst opgemaakt kan plakken. Als die tenminste wordt gekopieerd vanuit een markdown-app.

Trello kaarten uitgezoomd iPhone Trello kaart ingezoomd met bijlages

Het zijn tot nu toe allemaal updates die specifiek de iPhone-versie van Trello tegemoet komen, maar de universele applicatie is óók bijgewerkt voor de iPad. Op beide apparaten opent de app pushberichten nu direct in de juiste kaart, kan je tekst van reacties kopiëren (en plakken) en daarnaast is het mogelijk nu offline kaarten en reacties bij te werken. Zodra internet weer werkt, wordt er gesynchroniseerd. De iPad-versie specifiek bevat nu de verbetering om kaarten te verwijderen.

Downloaden: Trello (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2013, 10:20
Categorie Productiviteit
Onderwerpen markdown, projectmanagement, trello

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.