ABN Amro iPhone-app kan nu rekening delen

ABN Amro Mobiel Bankieren voor iOS heeft nu de mogelijkheid om kosten te splitsen. Je voert de uitgave in en wijst de medebetalers aan.

ABN Amro iPhone iPad kosten splitsenDe iOS-app van ABN Amro is voorzien van een mogelijkheid die handig is voor groepsuitgaven zoals etentjes, vakanties en cadeaus. Zowel op de iPhone als iPad kan je nu de rekening delen met andere betalers, ook al maken die zelf geen gebruik van de ABN Amro-app. Je voert de betaling in in de applicatie, voert de personen in waarmee je de kosten wilt delen en daarna krijgen de geadresseerden een betalingsverzoek. In de applicatie zie je wie er nog niet heeft betaald, waarna je een herinnering kan versturen.

‘Je bank verstuurt je nooit een e-mail’ oppert een langlopende reclamecampagne tegen spam en phishing, maar die vlieger gaat dus niet meer op na de laatste update van ABN Amro. Geadresseerden voor een betaling krijgen een mailtje met een betalingsverzoek om het verschuldigde bedrag over te maken naar de vriend. Alleen de verzender van het verzoek heeft de ABN Amro-app nodig. Die ziet de betalingen binnenkomen en ziet wie er nog moet betalen.

De vorige update van ABN Amro voor iPhone en iPad kwam eind mei uit. Toen introduceerde de applicatie de mogelijkheid om je bankmail te lezen. De app geniet sindsdien een lagere gemiddelde beoordeling dan voorheen in de App Store. Een van de recensies rept over bankmail als een spamkanaal voor ongewenste informatie die niet direct met bankzaken te maken heeft.

Dowloaden: Mobiel Bankieren (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2013, 10:31
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen abn amro, mobiel bankieren, mobiel betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.