iOS game-update: First Touch Soccer 2014, Nederlandse Symmetry en MonsterUp

First Touch Soccer 2014 voor iPhone en iPad is een gratis te spelen voetbalgame, Symmetry een nieuw strategisch Nederlands spel en meer!

GU MA First Touch Soccer 2014 header iPadVandaag hebben we in de iOS game-update weer eens een spring-zo-hoog-mogelijk spelletje. Gewoon, omdat we al een lange tijd niet een dergelijke game hebben besproken. En omdat MonsterUp Adventures net uit is, zo is het ook. Maar dat is niet alles: we testen de hersens met het half-Nederlandse Symmetry – The Board Game en we voetballen en managen een eind in het weg met First Touch Football 2014. Die kan je gratis downloaden en spelen.

MonsterUp Adventures: omhoog zo die gaat

GU MA MonsterUp AdventuresHet eerste dat je moet weten is dat het nieuwe MonsterUp Adventures geen simpel highscore-spelletje is. In tegenstelling tot Doodle Jump, Mega Jump en de vele honderden varianten, spring je hier niet van platform naar platform om uiteindelijk je hoogste score op te tekenen. Hier doe je het nog ouderwets om steeds moeilijker wordende levels te halen. Te overwinnen eigenlijk. Zo speel je het volgende level vrij. Na twintig stuks is het spelletje afgelopen.

Is er dan sprake geweest van een avontuur, zoals de titel doet vermoeden? Nou, dat is wat sterk uitgedrukt. Memorabel zal de rit niet worden, daarvoor doet het spel te weinig bijzonders. Baasgevechten moeten je eventjes scherp houden, acht te halen monstertjes moeten je motiveren verder te spelen en de visuele stijl moet het karakter geven. Maar in de kern is het de zoveelste uiterlijke franje voor het spelletje dat nog steeds gelijk is aan Doodle Jump. Voor veel spelers zal dat vast genoeg zijn.
Downloaden: MonsterUp Adventures (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Strategie uit Nederland: Symmetry the Board Game

GU MA Symmetry The Board Game iPhoneKrudoku en Flags al geprobeerd en klaar voor het volgende Nederlandse strategische spelletje? Thomas de Haan tekende met twee Duitse compagnons voor Symmetry – The Board Game en het is daarmee alweer tijd je hersens even aan te zwengelen. Dit spelletje gaat niet over het cijfer- of letteraanbod op je plankje, maar heeft alles te maken met je eigen mogelijkheid om patronen te herkennen. In Symmetry leg je elke beurt één witte of zwarte stip op het bord – afhankelijk van de kleur die je bent. Als je daarmee een symmetrische compositie maakt, veranderen alle stippen in die vorm in jouw kleur. Zo steel je constant kleurgebieden van elkaar in Symmetry. De eerste grote klap is een daalder waard, maar een goed potje blijft tot het eind spannend. Symmetry – the Board Game is niet iets dat je zomaar onder de knie krijgt. Vooral als je in het begin de kleuren op een nagenoeg leeg bord legt, moet je maar net zien waar de kansen liggen. Zodoende krijg je drie oefenpotjes voor je kiezen die je niveau moeten bepalen voordat je echt ten strijde trekt tegen de computer. Je voortgang wordt bijgehouden via Game Center, maar een online multiplayer ontbreekt helaas. Dat lijkt ons de verplichte volgende stap. Kom maar op!
Downloaden: Symmetry – The Board Game (€0,89 zonder reclame, iPhone, iOS 6.1+)
Downloaden: Symmetry – The Board Game Free (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Trailer van de Dag: First Touch Soccer 2014

GU MA First Touch Soccer 2014 screenshotWe hoeven er niet lang omheen te draaien: First Touch Soccer 2014 is een voetbalgame die van meet af aan is ontworpen voor de iPhone en iPad en dat merk je. Je hebt de keuze uit een one-touch besturing of een traditionele knoppenopzet waarmee je allebei een heel aardig potje kan ballen op het touchscreen. De drie genoeg uit elkaar liggende knoppen in de rechter onderhoek maken gericht passen, schieten en lobben goed mogelijk en ook verdedigen is – als het aan de knoppen ligt – een koud kunstje. Als je daarbij optelt dat First Touch Soccer 2014 ook nog de echte competities waaronder de Nederlandse heeft én gratis is te downloaden, weet je als voetbalfan eigenlijk al genoeg.

En toch ook weer niet. Je moet namelijk weten dat dit niet zomaar een FIFA-achtige game is waarbij je even snel een oefenpotje of toernooi afwerkt. Dat behoort juist tot het pakket extra’s, samen met de mogelijkheid om je eigen profiel uit te breiden voor online confrontaties met andere spelers. De hoofdmoot in deze freemium-game wordt gevormd door de managermodus waarmee je een team begeleid naar de doelstelling, waarbij je een budget krijgt om je team mee te versterken. Het is een echte managergame, met een inbox waarin je van iedereen advies en input krijgt (en transferverzoeken), waarin je de opstelling, tactieken en je club beheert en waarin je ziet wat je volgende wedstrijd is. Je kan je op verschillende manieren versterken met in-app aankopen, maar de meeste munten gaan uit naar de VIP-pass voor de andere speltypes. 4000 stuks. Dat is 4,49 euro. En zo is First Touch Soccer 2014 toch nog een traditioneel geprijsd voetbalspel. Wel een aardige!
Downloaden: First Touch Soccer 2014 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2013, 19:21
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, game, iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.