Traktor DJ: legendarische dj-software op iPad uitgebracht

Traktor DJ is de iPad-versie van de bekende Traktor DJ-software voor Windows en Mac. Met Traktor kun je loops, effecten en beat-matching van tracks

traktor djNative Instruments heeft de Traktor DJ-app uitgebracht. Traktor was al een populaire dj-applicatie voor Windows en Mac, dat behalve prijzig ook lastig in gebruik is. Met de Traktor DJ-app voor de iPad proberen de makers het wat toegankelijker te maken. Videofilmpjes laten zien hoe makkelijk het is om met de mixer te werken en loops te maken. Traktor DJ pakt het wel anders aan dan de meeste bestaande dj-app voor de iPad.

Geen virtuele draaitafel of andere realistische elementen, maar meteen bewerken van de audio op het scherm. Je kunt loops maken door met twee vingers op het scherm te tappen. Heb je eenmaal een loop gemaakt, dan kun je die wijzigen door te pinchen en te schuiven.

Loops en cue-punten kun je synchroniseren met Traktor Pro op de desktop. Dat maakt het makkelijker om op de iPad alvast iets voor te bereiden, dat je later op de laptop verder gaat uitwerken. Voor het toevoegen van effecten moet je op de EQ- en FX-panelen zijn. Ook hier tap en sleep je naar hartenlust. Er zitten meerdere ingebouwde effecten in en je kunt de instellingen vastzetten op het moment dat je de juiste combinatie te pakken hebt. Opnemen van een mix in de app kan natuurlijk ook. Om de beginnende dj op weg te helpen geeft Traktor DJ hints tijdens het gebruik, in de vorm van notificaties.

traktor macHoe meer je de app gebruikt, hoe minder vingerwijzingen je krijgt. Er is ook een icoontje waarmee je op functies wordt geattendeerd die je nog niet hebt gebruikt. Zo leer je gaandeweg de app gebruiken. Traktor DJ analyseert ook je iTunes-bibliotheek en geeft zelf suggesties welke tracks het beste passen bij de muziek die je op een bepaald moment draait. Je kunt automatisch de beats matchen en zorgen dat een track precies aansluit op de volgende track. Maar wacht eens even… was het uitkiezen van tracks en ze goed op elkaar laten aansluiten niet de taak van een dj? Traktor neemt zo wel erg veel werk uit handen.

Downloaden: Traktor DJ (€17,99, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2013, 12:10
Categorie Muziek
Onderwerp dj

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.