Tracing Paper: tekenen op de iPad met overtrekpapier

Tracing Paper is een app waarmee je tekeningen kunt maken door een foto over te trekken. De app zorgt voor transparant papier met ruitjes, zodat je gemakkelijker kunt tekenen.

tracing paperAls je iets wilt tekenen of schetsen, gaat dat makkelijker op overtrekpapier. Tracing Paper is een digitale variant daarop: je legt het doorzichtige ruitjespapier over een foto en kunt gemakkelijk de lijnen overtrekken. Na het kiezen van een foto uit je camerarol teken je met je vinger of een stylus de afbeelding na. Maak je een foutje, dan is er een gum om de fout te herstellen. Je kunt ook inzoomen door met je vingers pinch & zoom te doen. Er is ook een undo/redo-functie tot 8 stappen terug.

Je kunt bovendien in meerdere kleuren tekenen. Ben je klaar, dan sla je je kunstwerk op in de camerarol en kun je het delen met anderen. Het ruitjespapier is aanpasbaar, zodat je ook voor grotere/kleinere ruitjes en meer/minder transparantie kunt kiezen. De app is geschikt voor iPhone en iPad en is nu tijdelijk gratis. De tekenpen gedraagt zich realistisch, dus hoe vaker je met de pen over een lijn gaat, hoe donkerder het wordt. Je kunt kiezen uit verschillende pendiktes en na afloop je tekening vanuit de app meteen printen. De ontwikkelaar is enthousiast met deze app bezig en heeft alweer nieuwe functies op de planning staan.

Downloaden: Tracing Paper (tijdelijk gratis, normaal €0,79 – universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2011, 21:55
Categorie Amusement
Onderwerpen ipad, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.