Filmfestival Cannes brengt officiële iPhone-app uit

Het filmfestival van Cannes heeft een eigen iPhone-app uitgebracht, waarin je van uur tot uur verslagen kunt lezen van de gebeurtenissen. Er zijn ook video's, audiofragmenten en dagelijkse fotogalerijen in te vinden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

festival de cannesHet filmfestival van Cannes heeft een eigen iPhone-applicatie uitgebracht, voor mensen die van film houden maar er niet zelf bij kunnen zijn. De app doet van uur tot uur verslag van het festival, met nieuws en interviews die je vanuit de app op Facebook, Twitter en e-mail kunt delen. In de app vind je ook audiobestanden van de persconferenties en dagelijks nieuwe foto-overzichten.

Er zijn video’s van Festival de Cannes TV; daarin zie je onder andere de sterren over de rode loper gaan, je ziet persbijeenkomsten, kunt interviews bekijken en dergelijke. Filmtrailers van de vertoonde films zijn er ook, plus feitenlijstjes over de films, jury’s en belangrijke gebeurtenissen die tijdens het festival plaatsvinden. De app is in het Engels en Frans te raadplegen. Er zijn 50 films geselecteerd voor het festival, dus keuze genoeg. Festival de Cannes duurt nog tot 22 mei. Eerder bracht het Tribeca Film Festival ook al een eigen app uit.

Festival de Cannes – Officiel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 17:35
Categorieën Amusement, Nieuws
Onderwerp festival

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.