Touch Pets Dogs zou eerst 20 dollar kosten

Gamesuitgever ngmoco heeft lang getwijfeld over de prijs van Touch Pets Dogs. De game zou aanvankelijk $19,99 kosten, maar later werd bedacht dat $5 tot $10 een beter idee was. Uiteindelijk werd de game gratis.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

touch pets ngmocoDeze week zul je veel gamenieuws op iPhoneclub kunnen lezen. Dat heeft te maken met de Games Developer Conference (GDC) in San Francisco. De ontwikkelaars zelf kondigen nieuwe games aan, maar er zijn ook mensen die in gesprek raken met ontwikkelaars of gamesstudio’s en interessante ontdekkingen doen. Zo blijkt dat ngmoco oorspronkelijk van plan was om Touch Pets Dogs uit te brengen voor $19,99 – dezelfde prijs die ook al werd gerekend voor games op de Nintendo DS en Sony PSP.

Maar bij de iPhone loopt alles net even anders. Halverwege 2009 bedacht ngmoco dat het beter was om de game voor een prijs tussen $4,99 en $9,99 te verkopen. Touch Pets Dogs had veel te bieden: het zag er grafisch mooi uit en je bent er uren zoet mee.

touch petsEen paar maanden later werd duidelijk dat zelfs $4,99 misschien lastig zou worden in een winkel waar de meeste games tussen de $0,99 en $2,99 kosten. Uiteindelijk besloot ngmoco om er een freemium-game van te maken. Je kunt het gratis downloaden, maar spelers worden steeds opnieuw verleid om extra aankopen te doen. Je kunt plezier met de game hebben zonder een cent uit te geven, maar je kunt ongemerkt ook snel een hoop geld kwijt zijn aan virtueel hondenvoer en speeltjes. Het ging ngmoco erom dat zoveel mogelijk mensen de game installeren, zodat er ook een groter aantal is dat toch geld uitgeeft aan allerlei spullen.

touch pets dogsVoor ontwikkelaars is het lastig om met alle vormen van kritiek rekening te houden. Als ngmoco $20 had gevraagd voor de game, waren ze in de App Store afgebrand met slechte reviews. Maar dat gebeurde nu ook: spelers vonden de prijs voor hondenvoer te hoog, of dachten abusievelijk dat hun hond was doodgegaan (terwijl deze alleen maar lag te slapen). Ngmoco loste het op door meer hondenvoer gratis weg te geven en meer (optionele) spullen aan te bieden, zoals hoedjes en sweaters waarvoor je moet betalen. Gebruikers ervaren dat als een betere prijs/kwaliteitverhouding dan bij hondenvoer, terwijl ze in beide gevallen in feite lucht kopen.

Downloaden: Touch Pets Dogs (gratis). Lees ook ons review: Touch Pets Dogs: gratis dierensimulator met diepgang.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2010, 16:21
Categorie Games
Onderwerpen dieren, ngmoco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.