TomTom krijgt update: nieuwe kaarten en Facebook-bestemmingen

De Nederlandse navigatiedienst TomTom heeft haar applicaties voor de iPhone en iPad klaargemaakt voor 2012. De kaarten van TomTom Benelux, West-Europa en Europa zijn bijgewerkt en voorzien van Facebook-integratie.

TomTom Benelux West-Europa Europa iPhone 2012 kaartenDe navigatie-apps van TomTom zijn voorzien van de grote nieuwe update 1.10. Die zorgt er onder andere voor dat de aparte applicaties TomTom Benelux, TomTom West-Europa en TomTom Europa een nieuwe, bijgewerkte kaart hebben gekregen. Dat was nodig: volgens TomTom verandert jaarlijks namelijk zo’n 15 procent van de wegen. Naast de nieuwe kaart is het app-pictogram vernieuwd en is er verregaande integratie met Facebook. Zo kan je nu direct navigeren naar een Facebook-evenement.

Door je accountgegevens van Facebook in te voeren in de navigatie-app, leest TomTom bij welke evenementen je sowieso en misschien aanwezig bent. TomTom Benelux kaart afbeeldingAls je de applicatie rond de tijd van het evenement opstart, krijg je direct de mogelijkheid voorgeschoteld er naartoe te navigeren. Naast de evenementen, gelden Facebook Places nu als Points of Interests. Dat betekent dat je er naartoe kan navigeren zodra je een Facebook Place (zoals een winkel, eetgelegenheid, museum of sportclub) selecteert.

De integratie met sociale netwerken is sowieso toegenomen in versie 1.10. Zo kan je je bestemming en verwachte aankomsttijd delen via Facebook, Twitter en e-mail. Dat is een eigenschap die door steeds meer navigatie-apps wordt geïntroduceerd en ook TomTom blijft dus niet achter.

Je hebt echter geen accounts op sociale netwerken nodig om het navigeren naar verschillende punten te vergemakkelijken. In de laatste versie van de TomTom-apps kan je nu verbeterd navigeren naar TomTom Places en nuttige plaatsen. Zo zie je winkels en restaurants in de buurt en kan je plaatsen vinden aan de hand van aanraders van andere gebruikers. Het grote voordeel aan deze functie is dat duizenden plaatsen offline worden opgeslagen en dus ook zonder signaal te raadplegen zijn.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2012, 14:04
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen benelux, europa, Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.