Portretten van Siegfried Woldhek krijgen iPhone-app

Portrettist Siegfried Woldhek heeft een eigen iPhone-app uitgebracht waarin je het prijswinnende werk van de tekenaar kan zien. Zo'n twee per week wordt de applicatie voorzien van nieuwe, schertsende schetsen.

Siegfried Woldhek iPhone app gratis portrettenSiegfried Woldhek was eerder al TED-spreker en bekend cartoon- en portrettekenaar van NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Hij sleepte vorige jaar de prijs voor beste politieke prent in de wacht en een deel van zijn werk is zelfs terug te vinden in het Metropolitan Museum in New York. Nu is Woldhek ook eigenaar van zijn eigen iPhone-app. In de applicatie kan je allerlei (soms gekscherende) portretten zien van bekende Nederlanders en wereldburgers, die eerder in boekenbundels verkocht werden.

Siegfried Woldhek Gaddafi tekening iPhoneDe app Woldhek is gratis te downloaden en bevat prenten in vijf verschillende categorieën: politici, auteurs, atleten, vogels en anders. Ongeveer twee keer in de week wordt de app aangevuld met nieuwe prenten waarvan je een pushbericht ontvangt. De categorieën waarin nieuw werk is verschenen, worden aangeduid met de bekende rode teller die je ook op het app-pictogram ziet terugkomen. Elke categorie begin je bij de meest actuele prenten en kan je naar onderen scrollen om steeds ouder werk te zien.

Verwacht niet louter grappige portretten te zien in de applicatie van Woldhek. Bij sommigen, met name politici, spat de politieke lading er vanaf af. Zo is er een actuele tekening van ministers die elkaar krampachtig omhelzen in het Cathsuis.

Downloaden: Woldhek (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2012, 11:26
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.