Todo-app Clear wordt aparte iPhone-app voor iOS 7

De takenlijst-app Clear wordt als nieuwe app uitgebracht voor iOS 7. De huidige applicatie voor iOS 6 wordt uit de App Store gehaald.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Clear iPhone iOS 7 pictogramDe geliefde takenlijst-app Clear vindt zichzelf opnieuw uit op iOS 7. Ontwikkelaar Realmac heeft bekend gemaakt dat de applicatie als nieuwe app wordt uitgegeven voor Apple’s nieuwe besturingssysteem en niet als update van de huidige applicatie uitkomt. Net als iOS 7 zelf, wordt de nieuwe app uitgebracht op 18 september. De huidige Clear-app die geschikt is voor iOS 6, zal vanaf dat moment niet meer verkrijgbaar zijn in de App Store.

De nieuwe Clear voor iOS 7 zal een universele applicatie zijn die dus geoptimaliseerd is voor de iPhone en de iPad. Realmac zegt sinds de aankondiging van iOS 7 bezig te zijn met de nieuwe versie en zet hoog in op het uiterlijk van de nieuwe versie:

This brand-new version of Clear not only looks terrific on iOS 7 with its carefully-refined iPhone interface – it’s also a Universal app that looks stunning on the iPad too.

De ontwikkelaar brengt de nieuwe applicatie uit omdat Apple het niet mogelijk maakt om de gebruiker voor app-updates te laten betalen, schrijft product manager Nik op het blog van Realmac. De prijs van de nieuwe Clear wordt nog niet gegeven, maar de applicatie zal worden uitgebracht met een introductieprijs. Wie voor zichzelf alvast een voorproefje wil hebben wat Clear zou kúnnen kosten: de Mac-app gaat momenteel voor 8,99 euro over de virtuele toonbank.

De huidige versie van Clear zal overigens wel werken onder iOS 7. De applicatie zal alleen niet langer voorzien worden van updates. Wie Clear via iCloud synchroniseert, zal zijn taken wel terugvinden in de nieuwe app.

Clear komt naar iOS 7 aparte app

Clear was onze favoriete iPhone-app van 2012. De bediening die volledig met veegbewegingen werkt in plaats van met knoppen heeft ontzettend veel apps geïnspireerd om hetzelfde te doen en ook in het kleurgebruik was Clear een van de invloedrijkste apps voor app-design. Juist het gebruik van felle kleuren is iets dat ook is terug te zien in iOS 7. Volgens Realmac was het ontwerp blijkbaar nog niet iOS 7 genoeg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2013, 23:01
Categorie Productiviteit
Onderwerpen clear, ios 7, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.