Star Wars: Tiny Death Star: torens bouwen in Star Wars-thema op iOS

Star Wars: Tiny Death Star is een leuke reïncarnatie van het verslavende toren-bouw-spelletje Tiny Tower op iPhone en iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Star Wars Tiny Death Star iOS iPhone iPadEen van de meest verslavende iPhone-spelletjes van 2011 gaat in de herhaling vandaag. Tiny Tower schudde de handen met Disney en dat leverde het nieuwe Star Wars: Tiny Death Star op. Het is nog precies dezelfde game waarin je een zo hoog mogelijke woon- en werktoren bouwt, maar met één groot verschil. Ditmaal doe je het in Star Wars-thema en uitgerekend Darth Vader deelt de opdracht uit de nieuwe toren te bouwen.

De eerste dialogen tussen Darth Vader en een van zijn onderdanen zal de fan van de science-fiction reeks doen grinniken of huiveren. De belichaming van de Dark Side pleit voor een zo commercieel mogelijke toren die zoveel mogelijk geld oplevert, iets wat je in lijn kan zien met het feit dat Disney de Star Wars-franchise heeft opgekocht. Toch staat de game niet onder de naam Disney in de App Store. En ook onder de naam NimbleBit, de ontwikkelaar van de originele Tiny Tower, vind je hem niet. Welke naam er wel bij staat? LucasArts.

Star Wars Tiny Death Tower lift bedienen Star Wars Tiny Death Star missie

Bouwen, werken, bouwen

Star Wars: Tiny Death Star laat je als eerst een woonverdieping bouwen waar de eerste bewoners in trekken, die je zelf met de lift naar de juiste verdieping brengt. De eerste bewoners kunnen meteen aan de slag in het beroemde Mos Espa café op de eerste verdieping. Als je de baan hebt toebedeeld, kan je het café meteen een order geven. Zo zet je het eerste werk in gang en begin je de eeuwige Tiny Tower-cirkel. Nieuwe bewoners -> nieuwe banen -> nieuw geld -> nieuwe verdieping -> enzovoort. Het klinkt simpel en het is simpel, maar dat maakte het origineel er al niet minder verslaafd om en het moet raar lopen als het nu anders loopt.

Meer op geld gericht

Toch zijn er wel wat veranderingen doorgevoerd in Tiny Death Star ten opzichte van het origineel. De grootste toevoeging is het Album, waarin je kan bekijken welke minifilmpjes je hebt vrijgespeeld op de verschillende verdiepingen. Zie het als stok achter de deur om zoveel mogelijk verschillende verdiepingen te plaatsen. Het Album heeft ook nog twee andere secties: Bitizens en Levels. Op beide zie je welke bijzondere personages en verdiepingen je kan halen, maar je kan ze ook allemaal kopen tegen betaling van BUX – het in-game geld van deze nieuwe Star Wars-game. Het spel is wat geldbeluster geworden dan het origineel, maar dat is ook wel te begrijpen: heb was simpelweg niet nodig om geld te besteden aan de originele Tiny Tower. Ook nu lijkt het spel vriendelijk om te gaan met in-app aankopen. Ook zonder echt geld te besteden kan je lekker doorspelen.

Tiny Death Star albums bekijken iOS Star Wars Tiny Death Star zoeken

Verslavingsgevaar

Star Wars: Tiny Death Star doet op de extraatjes en wat slimmere menu’s hier en daar niks nieuws. Het is niet langer mogelijk verdiepingen van een lik verf te voorzien, maar daar staat het Star Wars-thema tegenover en dat wordt op een leuke, bijna gezellige manier gebracht. Als dat je aan staat, ligt verslavingsgevaar op de loer.

Downloaden: Star Wars: Tiny Death Star (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2013, 11:10
Categorie Games
Onderwerpen disney, lucasarts, nimblebit, star wars, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.