Lego Lord of the Rings uitgekomen voor iPhone en iPad

Lego In de Ban van de Ring voor iPhone en iPad heeft een leuke grote open wereld, ziet er schattig uit en heeft van alles te doen.

Lego Lord of the Rings Shire iPad iPhoneAls je fan bent van bepaalde stripseries of filmreeksen, kan je eigenlijk alleen maar hopen dat er een Lego-game van uitkomt. Harry Potter, Batman en op de spelcomputer sinds kort ook striphelden als de Hulk en Iron Man: allemaal zijn ze schattiger dan ooit als je ze in een Lego-game treft. Lego In de Ban van de Ring is de laatste game die door de blokjesmangel wordt gehaald op de iPhone en iPad. Je gaat op pad met Frodo, Gimli, Legolas, Aragorn en in totaal maar liefst 90 verschillende personages om de One Ring To Rule Them All te vernietigen.

Slecht nieuws

Lego Lord of the Rings voor iPhone en iPad is gebaseerd op de eerder uitgebrachte game voor de Nintendo 3DS, niet de gelijknamige versie voor Xbox, Wii en PlayStation die zich nadrukkelijk op samenspelen voor twee spelers richt. Dat is hier niet het geval: hier trek je er alleen op uit. Dat de 3DS-versie als basis heeft gediend, merk je helaas ook in de beelden. Het spel ziet er kaal uit en mist bijvoorbeeld de leuke glimeffecten van de spelcomputerversies.

En er is nog meer slecht nieuws: voor het eerst is een Lego-game op iOS voorzien van in-app aankopen. Die kan je doen om personages te kopen om mee te spelen in de ‘Free play’ modus, de stand die je in een level krijgt nadat je hem de eerste keer in de verhaallijn hebt gespeeld. Door de verschillende krachten van de verschillende personages kan je zo meer extra’s vrijspelen in de levels. Gelukkig speel je de personages ook nog steeds vrij door levels te halen of er in de game gespaarde munten voor te betalen.

Lego LotR level met katapult iOS

Verbeteringen

Gelukkig zijn er ook een hoop verbeteringen te bespeuren ten opzichte van de vorige Lego-games op iPhone en iPad. In de Ban van de Ring bevat deels een open wereld, waarin je tijd en ruimte hebt te puzzelen en te ontdekken. Het is een wereld waarin je even kan ronddolen om nieuwe extra’s te ontdekken, munten te sparen waarin de grote ijkpunten van de LotR-wereld geinig compact gevangen zijn. Verder heb je nu twee verschillende camera-opties. Je kan ‘ouderwets’ met een stick linksonder in beeld spelen, maar er is ook een touchbesturing waarin je op de grond tikt om te verplaatsen.

Betere camera

Fijn is dat de camera wat verder staat dan in de vorige Lego-games, waarin je zeker in benauwde omgevingen soms maar wat drukte om Lego-bouwerkjes te mollen voor munten – terwijl je eigenlijk niet echt zag wat er gebeurde. Dat zien we in Lord of the Rings niet snel terug. De omgevingen zijn groter en vooral buiten, wat de overzichtelijkheid van de game ten goede komt. Het spel speelt daardoor ook meteen lekkerder dan de voorgangers. Bovendien hebben de personages nu de echte filmstemmen, een feature die ontbrak bij de game op de spelcomputers.

Lang Legoën

Lego In de Ban van de Ring is vooral een spel waar je lang mee bezig kan zijn. Met 90 vrij te spelen personages, een ruimtelijke spelwereld en levels die je kan (en eigenlijk moet) herspelen om er alles uit te halen, kan je heel wat uur kwijt in het spel.

Downloaden: Lego In de Ban van de Ring (€4,49, universeel, let op: 3GB vrije ruimte vereist ten tijde van installatie, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2013, 11:08
Categorie Games
Onderwerp lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.