Rayman Fiesta Run iPhone iPad header

Rayman Fiesta Run: opvolger geweldige platformer op iPhone en iPad

Rayman Fiesta Run is de iPhone- en iPad-opvolger van het succesvolle Rayman Jungle Run en is weer heerlijk uitdagend en vrolijk.

Rayman Fiesta Run iPhone iPad headerVorig jaar verraste uitgever Ubisoft vriend en vijand met Rayman Jungle Run, een platformgame met de bekende ledemaatloze mascotte in de hoofdrol. In de veertig levels van het spel rende je automatisch en sprong en sloeg je getimed om alle 100 lums in een level te pakken. De sfeervolle beelden en het levelontwerp waren zo goed, dat het spel bijna eindigde als onze favoriete game van 2012. Nu is opvolger Rayman Fiesta Run uitgekomen.

Feest der herkenning

Rayman Fiesta Run ijsglijden iOSVoor Rayman Fiesta Run heeft Ubisoft het voornamelijk bosachtige thema van de voorganger weggewuifd. Toch is het uiterlijk van de nieuwe iOS-Rayman een feest der herkenning, zeker als je Rayman Origins op de Xbox of PlayStation hebt gespeeld vorig jaar. Fiesta Run neemt de ijs-, vuur- en muziekwereld uit Origins als basis voor de nieuwe levels en dat brengt meteen wat inhoudelijke veranderingen met zich mee. Maar de grootste wijziging vond plaats in de opzet. Je hebt geen traditioneel levelkies-scherm meer in Fiesta Run, maar hebt een wereldkaart waarop je de voortgang ziet. Door levels te halen, ga je verder op het pad en speel je een nieuwe set levels vrij. Heb je die gehaald, dan verschijnen er nog extra moeilijke uitdagingen bij. Als je het spel aan Facebook koppelt, zie je ook de voortgang van vrienden in de game.

Achtervolgingen

Kreeg je er in Rayman Jungle Run vooral een trucje bij in elke wereld; in opvolger Fiesta Run zijn het vooral elementen in decors die het spel fris houden. In de muzieklevels is de grote troef dat je klein kan worden door in een trompet te springen, wat handig kan zijn om lums in benauwde omgevingen te pakken. De ijslevels staan garant voor glijden en ijsblokken breken, je zal zo nu en dan zwemmen en in het vuurthema vallen vooral de grote tegenstanders en de uitbarstende vlammen op. Regelmatig wordt het gevoel van snelheid en haast nog eens opgehoogd omdat je achtervolgd wordt door bijvoorbeeld een stoet vissen of een vlammenzee, maar qua gameplay verandert er daardoor niet erg veel.

Meer van hetzelfde

Rayman FIesta Run wegrennen iOSIn de basis is Rayman Fiesta Run hetzelfde spel als Rayman Jungle Run. Je rent automatisch en drukt getimed en lang of kort op het scherm om sprongen goed uit te voeren. Dat gaat met perfecte precisie: een ook maar iets te lange druk in beeld kan je zo weer helemaal aan het begin van het level zetten. Zo onverbiddelijk is Rayman. Rayman Fiesta Run is meer van hetzelfde, met 72 levels die je op de kaart bekijkt, de introductie van lums als betaalmiddel voor extra’s in het spel en de optie om te zien hoe ver je vrienden zijn. Met de hoge snelheid, vrolijke beelden en de hoge mate van uitdaging, is ook Fiesta Run een van de beste platformers op iPhone en iPad.

Downloaden: Rayman Fiesta Run (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2013, 8:09
Categorie Games
Onderwerpen rayman, ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.