TomTom biedt update voor nieuwe maximumsnelheid 130 km/uur

TomTom heeft een update via Map Share uitgebracht voor de nieuwe maximumsnelheid van 130 km/uur. De nieuwe maximumsnelheid geldt op diverse snelwegen buiten de Randstad. Ook kwam er een update TomTom HD Traffic 6.0 uit, met nauwkeuriger informatie over wegafsluitingen.

snelweg 130 km uurDe maximumsnelheid is op diverse Nederlandse snelwegen verhoogd naar 130 kilometer per uur. TomTom biedt daarom een gratis navigatie-update aan voor gebruikers, zodat je op de hoogte bent van de actuele snelheden. De nieuwe maximumsnelheid geldt op circa 44 procent van de Nederlandse snelwegen, dus op 1.696 kilometer van de in totaal 5.384 kilometer.

De trajecten waarop de snelheid naar 130 km/uur gaat liggen vooral in het noorden, oosten en zuiden van het land. In de Randstad blijft de limiet veelal 120 km/uur. Ben je TomTom-gebruiker en wil je de gegevens laten bijwerken, dan moet je een update via de Map Share-community downloaden. Sinds juni 2012 worden dagelijks gratis updates van kaarten via Map Share beschikbaar gesteld. Dat wil overigens niet zeggen dat een wegopbreking al meteen dezelfde dag op de kaarten terug te vinden is. Wel worden nieuwe straatnamen, nieuwe bewegwijzering en nieuwe maximumsnelheden op de kaarten verwerkt. Je kunt ook zelf wijzigingen doorgeven via de Map Share-knop in de app.

map share 3Je doet dit door naar het menu te gaan. Blader daarna naar Wijzig instellingen > Kaart > Map Share-update > Haal correcties op. Als je op de knop ‘Controleer op nieuwe correcties’ tikt, zullen de nieuwe kaartgegevens automatisch worden opgehaald. Heb je een los navigatiesysteem (PND), dan kun je de kaartupdates ook downloaden via MyTomTom. Lees ook onze tip: Kaartenupdates voor TomTom iPhone/iPad-app downloaden via Map Share.

Vorige week bracht TomTom nog een update van TomTom HD Traffic uit. Met TomTom HD Traffic 6.0 krijg je preciezere informatie over de wegwerkzaamheden, wegafsluitingen en verkeersopstoppingen. De informatie is vanaf nu ook beschikbaar in Nederland en Duitsland. Om er gebruik van te maken, moet je wel een abonnement op de LIVE-diensten afsluiten. Dit geldt zowel voor de iOS-app als voor de PND’s. De vernieuwde HD Traffic is vijf keer zo nauwkeurig als eerdere versies en vijftien keer zo precies als de gangbare Traffic Message Channels (TMC). Voor eind 2012 wil TomTom de HD Traffic 6.0-update ook in nog 19 andere landen beschikbaar hebben.

Eind augustus kregen de iPhone-apps van TomTom nog een update, met nieuwe kaarten, Foursquare-functie en navigeren naar personen.

Downloaden:
TomTom Europa (€89,99)
TomTom West-Europa (€69,99)
TomTom Benelux (€59,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2012, 12:33
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen snelheid, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.