Bergfex/Ski 2.0 voor iPhone: mooie weer-app voor skifanaten

De vernieuwde Bergfex/Ski-app voor iPhone heeft een iOS 7-stijl, een weersverwachting van 9 dagen en meerdere overzichten van je favorieten.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

bergfex:skiSki-app Bergfex/Ski, een bekende app onder skiërs, is totaal vernieuwd. De vorige Bergfex/Ski, vol met foto’s, weersvoorspellingen en informatie over skigebieden, is nu opgesplitst in een Lite en een Pro-versie. Bergfex/Ski Lite heeft dezelfde opties als de oude app, maar is uitgebreid met een aantal extra functies, zoals een nieuw uiterlijk in de stijl van iOS 7, een uitgebreide weersverwachting van de komende 9 dagen en verschillende overzichten van je favorieten. Voor nog gedetailleerdere weersvoorspellingen zal je de Pro-versie moeten aanschaffen, die vanaf begin december 2013 beschikbaar zal zijn.

In de Lite-versie vind je aan de linkerkant van de app nu een zijmenu, met daarin alle instellingen en favorieten. Ook nieuw: je favoriete skigebieden kunnen in verschillende overzichten worden opgedeeld, zoals “webcams” en “weersvoorspellingen”. Je vindt deze optie bovenaan de samenvatting, mits je favorieten via de instellingen hebt toegevoegd. Bovenin de samenvatting zie je de verschillende overzichten, waar je tussen kunt schakelen met een veeg naar rechts of links. Handig als je bijvoorbeeld weersvoorspellingen in verschillende skigebieden wil vergelijken, of overal een kijkje wil nemen via de webcams. Ook worden sneeuwberichten nu beter weergegeven, te vinden onder het tabblad sneeuwvoorspelling.

menuvaltho

Ook nieuw in de app zijn de veegbewegingen: webcams en kaarten met sneeuwberichten kun je eenvoudig sluiten met een veeg naar beneden. Met een verticale veeg aan de linkerkant roep je het zijmenu op. Let op, als je Bergfex/Ski al gebruikt zullen al je favorieten na deze update helaas verloren gaan en opnieuw moeten worden geselecteerd.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Pro-versie: deze heeft als extra’s meer gedetailleerde weersvoorspellingen, meer informatie over de skigebieden in Oostenrijk en omgeving en (offline) instructievideo’s voor carven, snowboarden, poekelpistes en offpiste skiën. Het is nog onduidelijk wat de Pro-versie gaat kosten, maar in de Google Play Store kost hij 0,79 eurocent. Wanneer je geen behoefte aan deze informatie hebt kun je echter prima met het nieuwe Bergfex/Ski Lite uit de voeten, dat er qua uiterlijk en bediening op vooruit is gegaan.

Schrik trouwens niet: de app-omschrijving van Bergfex/Ski is in het Duits, maar de app is wel gewoon Nederlandstalig. Als je met dit koude weer al in de stemming voor wintersport bent kun je ook ons artikel met vijf leuke wintersport-apps eens lezen.

Downloaden: Bergfex/Ski Lite (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

sneeuwweer

Met dank aan Robin voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.